Na overwinning in Miami, ook in Imola? McLaren ziet kansen

door Shakyra van den Heuvel
lando norris pits monaco 2022

Na zijn eerste overwinning in Miami, heeft Lando Norris honger voor meer. Volgens zijn engineer zijn er weer realistische kansen in Imola omdat dit circuit gebouwd is voor de auto van het Britse team. Zeker door de updates die op de auto zitten sinds de Grand Prix van Miami. 

McLaren kwam met een zeer uitgebreid upgradepakket naar de Grand Prix van Miami. Hierdoor wist Lando Norris zijn eerste overwinning in zijn carrière te behalen. Volgens het team van McLaren is dit de start van heel veel overwinningen voor de Brit. De race-engineer van Lando Norris, Will Joseph, is ervan overtuigd dat er in Imola weer nieuwe kansen zijn. "De updates die we hebben gebouwd passen beter bij het circuit van Imola. Of laat ik het anders zeggen. Het karakter van het circuit van Miami zorgt ervoor dat de upgrades daar minder krachtig moeten zijn dan in Imola", aldus de engineer in de F1 Nation podcast. Joseph legt uit dat de upgrades zullen gaan werken bij de middelsnelle tot de hogesnelheidsbochten. 

Lando Norris overwinning Miami

Foto: McLaren Media Centre

Updates

Waar Lando Norris gebruik mocht maken van het volledige nieuwe pakket, moest Oscar Piastri het doen met de helft van de nieuwe onderdelen. Joseph denkt daarom ook dat McLaren een nieuwe concurrent kan zijn voor de topteams binnen de Formule 1. "We zijn heel benieuwd wat deze richting de toekomst kan betekenen. Met de vorige updates gingen we in Oostenrijk ook goed. We dachten eerst nog dat het kwam omdat we altijd goed waren in Oostenrijk, maar daarna zagen we dat we het op andere circuits ook goed deden. We zochten daarna naar mogelijkheden om er nog beter gebruik van te maken." Na de zege van Norris zijn de medewerkers in de fabriek van McLaren nog enthousiaster en ambitieuzer geworden, vertelt Will Joseph. "Ze doen er alles aan om de volgende stap mogelijk te maken."

Lees ook: Marko bevestigt Red Bull-update voor GP Emilia-Romagna: "Verwacht er veel van"

Lees ook: Théo Pourchaire vervangt Malukas bij Arrow McLaren

Lees ook: Leclerc krijgt nieuwe race-engineer vanaf GP Imola

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden