Carlos Sainz over GP Australië: Plots draaide alles om

alonso sprint imola

Carlos Sainz kende een uitermate slecht weekend in Australië, net nadat hij meer vertrouwen leek te krijgen in de F1-75. Met een lastige kwalificaite, een slechte start en uiteindelijk een uitvalbeurt wil Sainz de race het liefst zo snel mogelijk vergeten. En dat terwijl zijn teamgenoot zich geen beter weekend kon wensen.

De voorbereidingen in Australië zagen er voor Sainz en het team goed uit. Alle trainingen reed hij in de top 5 en de Spanjaard leek de auto goed onder controle te hebben. Maar de kwalificaite verliep niet zo soepel. Na de rode vlag in Q3 startte zijn auto niet, waardoor hij in één ronde een tijd moest zetten, met banden die nog niet op temperatuur waren. Dit resulteerde in een negende startplek. Tot overmaat van ramp ging de start bij de race niet zoals gepland, waardoor Sainz nog een aantal plekken verloor en uiteindelijk in de grindbak terechtkwam. 

Stuurproblemen?

Sainz zou voor aanvang van de race problemen hebben gehad met zijn stuur, waardoor deze net voor de start nog gewisseld werd. Later gaf hij aan dat er bij de start een aantal knoppen op het stuur niet werkte, wat mede heeft gezorgd voor de achterstand die hij bij de start opliep. Teambaas Mattia Binotto zegt hierover hetvolgende: "We moesten het net voor de formatieronde wisselen. Had dat invloed op de start zelf? Ik denk dat iets is wat we moeten onderzoeken, de instellingen van het stuur zouden identiek moeten zijn. We moeten in de data duiken om te kijken wat er gebeurde bij de start."

sainz melbourne 2022

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Druk binnen het team

Sainz voelt binnen het team erg de druk van teamgenoot Charles Leclerc, die al wat langer meegaat bij Ferrari. De Spanjaard is onder de indruk van de prestaties van Leclerc, en wilde in Australië kijken of hij hier ook aan zou kunnen tippen en hoe veel progressie hij zelf had geboekt. "Ik voelde me veel meer thuis in de auto en plots draaide alles om. Het belangrijkste is dat ik en het team ervan geleerd hebben. Hierdoor worden we sterker en er kan dit seizoen nog van alles gebeuren. We kunnen dit weekend gebruiken om ervan te leren en ervoor te zorgen dat we het de komende twintig races perfect voor elkaar hebben",  zo laat hij weten volgens Motorsport.com.

Lees ook: Alpine neemt updates mee naar Imola

Lees ook: Romain Grosjean over mentaliteit Red Bull en Mercedes

Lees ook: Franz Tost: Fysieke ontwikkeling Tsunoda duidelijk zichtbaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden