Alpine neemt updates mee naar Imola

Header liveblog 1 Bahrein

Alpine neemt een flinke update mee tijdens het raceweekend in Imola. Het zou gaan om een update in de vloer, een belangrijk onderdeel van de aerodynamica. Normaal nemen veel teams updates mee naar de eerste Europese race van het seizoen, maar het sprintweekend zou wel eens roet in het eten kunnen gooien. 

Szafnauer verklaart waarom de vloer van de auto dit seizoen zo belangrijk is: "Dat onderdeel maakt namelijk het grootste verschil, dat pakken we dus aan. Het is dus niet van alles iets, maar het moet wel significant zijn."

Europa

Om een of andere reden worden de eerste grote updates ieder seizoen weer uitgevoerd tijdens de eerste race in Europa. Dit seizoen is dat Imola, Italië. "We nemen zeer zeker nieuwe onderdelen mee naar Imola. Het zal mij niet verrassen als iedereen besluit updates mee te nemen. In alle 25 jaren dat ik nu in de Formule 1 werk, wordt de eerste Europese race - wat die reden dan ook moge zijn - gebruikt om updates mee te nemen", vertelt teambaas Otmar Szafnauer volgens Motorsport.com

alpine melbourne 2022

Foto: Alpine Media Pool

Team in goede vorm

Szafnauer stelt dat zijn team de eerste races van het seizoen in goede vorm is. Vooral de laatste twee races in Saoedi-Arabië en Australië zit Alpine er goed bij. En dat is volgens de Szafnauer een goed voorteken: "Melbourne heeft bepaalde eigenschappen die andere circuits ook hebben, dus ook op andere banen zullen we snel zijn. Onze auto is op sommige gebieden sterk. Het is helaas wel iets minder sterk dan die van sommige andere teams. Jeddah en Melbourne pasten ons in ieder geval goed, dat verwacht ik ook van Imola." 

Nu Alpine sterk in het middenveld lijkt, durft Szafnauer zelfs zijn pijlen te richten op Mercedes, het topteam dat dit seizoen nog niet zo goed uit de verf lijkt te komen. Hij denkt dat het team vooral moeite heeft met het budgetplafond: "Voorheen hadden ze het geld en de middelen, maar het budgetplafond zorgt ervoor dat ze er nu geen smak geld tegenaan kunnen gooien. Ik denk dat de budget cap iedereen helpt wat dit betreft, het is ook eerlijker. Het is nu gelijk voor iedereen, laten we dat niet veranderen."

Lees ook: Inwoners Miami spannen rechtszaak aan tegen Grand Prix

Lees ook: Mogelijke oplossing tegen porpoising gevonden

Lees ook: Eddie Irvine over Verstappen: Niemand is sneller maar hij maakt veel fouten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen