Toto Wolff: Test met Romain Grosjean gaat plaatsvinden

door Gijs Leuvenink
10-saturday-monza

De aan Romain Grosjean beloofde test in de Mercedes gaat gewoon door, ondanks dat de belofte een tijd geleden gedaan is. Dat vertelde Toto Wolff aan Autosport.com.

Mercedes heeft de belofte gedaan aan Romain Grosjean na de crash van de Fransman in Bahrein, waar Grosjean ternauwernood de brandende auto kon verlaten. Daarmee kwam er een onverwacht einde aan de Formule 1-carrière van de Franse coureur. Wolff bood al snel aan dat Grosjean eenmalig mag gaan testen in de Mercedes om op een andere manier de Formule 1 te verlaten dan de crash. 

Grosjean-ongeluk-bahrein

Wolff's belofte

Het is een poosje stil geweest rondom de test, maar door een YouTube-video van Grosjean waarin hij zijn race-spullen liet zien werd kwam het weer naar boven. De Fransman liet daarin ook de helm zien met Mercedes-sponsoring al gemaakt is, maar dat de test nog afgewerkt moet worden. Wolff gaf aan dat de test ook zeker komt. "We gaan het doen. Dat hebben we toegezegd. Als ik een belofte maak, dan gebeurd dat ook", aldus de Mercedes-teambaas.

Problemen met plannen

De orginele planning was dat de test tijdens het weekend van de Grand Prix van Frankrijk in 2021 afgewerkt zou worden, maar vanwege de corona quarantaine- en inreisregels werd die afgezegd. Nadien werd het plannen bemoeilijkt door de racekalender van Grosjean, die momenteel goed meedoet in de IndyCar-Series. Ook heeft de Formule 1 te maken met een limiet op de testdagen, vanwege de kostenbesparingen die doorgevoerd zijn. Het gaat dus gebeuren, maar wanneer wordt nog later bekendgemaakt.

Lees ook: Frédéric Vasseur: Valterri Bottas levert geweldig werk

Lees ook: Lewis Hamilton erg tevreden met George Russell

Lees ook: Carlos Sainz over GP Australië: Plots draaide alles om

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden