Pierre Gasly: klassieke races moeten op de kalender blijven

alonso sprint imola

Pierre Gasly is van mening dat de klassieke races, zoals Monaco, op de kalender moeten blijven. Dit laat hij weten aan Motorsport.com. Volgens de Fransman horen de historische circuits bij het DNA van de Formule 1.

Al een tijdje gaat er rond dat het bestaan van historische circuits zoals Spa en Monaco op losse schroeven staat. De Formule 1 zou meer races in Amerika en het Midden-Oosten willen, wat ten koste van die circuits zou gaan. Spa-Francorchamps, Monaco of Paul Ricard staat binnenkort niet meer op de kalender. Voor Gasly komen de geruchten dat Monaco misschien de kalender verlaat als een grote schok. "Als Monaco van de kalender verdwijnt zou dat wel een grote schok zijn", aldus de Fransman.

Thuisraces

Ieder van die drie circuits voelt voor Gasly als een thuisrace waarmee hij een speciale band heeft. "De Franse Grand Prix is natuurlijk mijn thuisrace, Monaco voelt ook als een thuisrace en Spa ligt het dichtst bij mijn geboorteplaats, waardoor ik hier altijd veel steun krijg", vertelt Gasly. Van deze drie circuits lijkt de Franse Grand Prix het snelst van de kalender te verdwijnen, wat betekent dat de Fransman geen thuisrace meer zou hebben. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

 

DNA van de Formule 1

Spa en Monaco horen volgens Gasly bij het DNA van de Formule 1. "Als je naar Spa en Monaco kijkt dan zijn dat toch iconische circuits, twee van mijn favoriete banen zelfs. In mijn optiek horen ze bij het DNA van de Formule 1 en moeten ze ieder jaar op de kalender staan", volgens Gasly. Tegenwoordig speelt er veel meer om een Formule 1 weekend te plannen dan een paar jaar terug, mede door het coronavirus, maar Gasly hoopt dat ze deze Grands Prix kunnen behouden. "Monaco is misschien wel een van de legendarische races ter wereld dus ik hoop dat we deze Grands Prix de komende jaren kunnen behouden."

Lees ook: Nicholas Latifi: Williams begrijpt de auto nog niet

Lees ook: Toto Wolff: Test met Romain Grosjean gaat plaatsvinden

Lees ook: Pirelli: Moeite met vinden testdagen door volle kalender

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden