Nicholas Latifi: Williams begrijpt de auto nog niet

16 apr 2022 door Gijs Leuvenink
Header liveblog 1 Bahrein

Williams-coureur Nicholas Latifi ziet dat het team en hijzelf nog niet door hebben hoe de auto precies werkt. Dat vertelde de Canadees in een interview met onder andere GPFans.com.

De 26-jarige Latifi zag de nieuwe regelgeving voor dit seizoen als een kans, maar de Canadees en Williams lopen nog tegen verschillende dingen aan. "Zowel het team als ik persoonlijk proberen de auto nog beter te leren kennen. We weten nog niet hoe de performance van de auto gemaximaliseerd kan worden en we hebben de limieten ook nog niet ontdekt. Het is duidelijk dat we nog niet op de plek zijn waar wij willen zijn." 

Onduidelijkheid

Latifi heeft een moeilijk seizoen, waarin hij tijdens de kwalificatie drie keer de langzaamste tijd noteerde. Dat ligt volgens de Canadees aan het volledige pakket van zijn Williams. "We hebben niet alleen moeite het vinden van balans, maar ook het volledige downforce-pakket is niet hoe we het zouden willen. Het is bijzonder lastig hoe daar mee om te gaan en daar komen onverwachte situaties van. We leren nog elke sessie van de auto en dat is erg belangrijk om stappen te zetten."

amerika-latifi-2021

Moeilijke start

Williams heeft een moeilijke seizoensstart achter de rug en met name Latifi heeft het lastig. De Canadees heeft in Saoedi-Arabië zijn Williams gecrasht en ook tijdens de kwalificatie in Melbourne afgelopen zaterdag kwam de auto van Latifi zwaar beschadigd terug bij het team na een crash met Lance Stroll.

Williams heeft met de nieuwe financierders Dorilton genoeg geld, maar kan de stap omhoog nog niet echt zetten. Wel ging Alexander Albon met een puntje weg uit Melbourne afgelopen zondag en zette zo het eerste punt op het scorebord van de Britse renstal. In het constructeurskampioenschap staat Williams zodoende één na laatste. Alleen Aston Martin kent een slechtere start.

Lees ook: Mike Krack verdedigt Vettel na Australische crashes

Lees ook: Pirelli: Moeite met vinden testdagen door volle kalender

Lees ook: Toto Wolff: Test met Romain Grosjean gaat plaatsvinden

16 apr 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen