Charles Leclerc onder indruk van analyses Ferrari

door Anouk Ros
10-saturday-monza

Volgens Charles Leclerc heeft Ferrari een grote stap gezet op het gebied van het analyseren van de auto, wat gaat helpen bij de ontwikkeling gedurende het seizoen. Volgens hem zouden ze zo de concurrentie beter bij moeten kunnen houden dan voorheen. En met de huidige leiding in het kampioenschap is dat meer dan welkom.

Ferrari loopt al meerdere jaren achter de feiten aan en heeft daardoor niet mee kunnen doen in de strijd voor het kamioenschap. Maar met de start die het team dit seizoen heeft gemaakt, lijkt het nu juist de andere kant op te gaan. Volgens Charles Leclerc zorgt de betere analyse van het team voor een betere ontwikkeling van de auto.

leclerc binotto melbourne

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Geen druk van concurrentie

Leclerc houdt zich niet te veel bezig met de concurrentie, dat laat hij weten volgens Motorsport.com. "Er komen wat ontwikkelingen aan en ik vertrouw erop dat het de goede kant opgaat. Ik richt me dus niet te veel op de anderen, ik denk dat we op onszelf moeten focussen." Ook als het gaat om het kampioenschap lijkt de Monegask niet te veel bezig met zijn concurrenten op de baan. Volgens hem heeft dat ook te maken met zijn verleden, waarbij hij in andere klassen al eens in deze situatie heeft gezeten. Daarnaast is zijn mindset momenteel anders, waardoor hij naar eigen zeggen rustiger in de auto zal zitten als de strijd echt spannend wordt. 

Ontwikkeling binnen team

Omdat Leclerc al sinds 2019 bij het team aanwezig is, heeft hij de ontwikkeling van het team de afgelopen jaren aardig meegekregen. "In de afgelopen twee jaar heb ik echt een sprong vooruit gezien in de manier waarop we ieder weekend analyseren. In zekere zin hebben we geïdentificeerd wat onze zwakke plekken zijn en hoe snel we kunnen reageren om te proberen op deze vlakken beter te worden." Met deze kennis lijkt Leclerc weinig zorgen te hebben voor het kampioenschap waar hij momenteel aan de leiding ligt: "Ik heb er dus vertrouwen in dat we dit jaar goed werk kunnen leveren qua ontwikkeling."

Lees ook: Daniel Ricciardo blij met nieuwe circuits

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen heeft geen keuze

Lees ook: Jüri Vips: Marko vindt het leuk om coureurs onder druk te zetten

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden