Charles Leclerc bestolen van horloge in Italië

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Charles Leclerc is bestolen van zijn $300.000 Richard Mille-horloge in Italië. De Ferrari-coureur stopte maandagavond om foto's te maken met fans waarna het horloge van zijn pols is gehaald. De coureur is gelukkig ongedeerd gebleven.

Leclerc was op maandagavond samen met vrienden en zijn trainer Andrea Ferrari in Viareggio, Italië meldt Gazetta dello Sport. Hij stopte 's avonds op straat om foto's te nemen en handtekeningen uit te delen met fans die hem herkenden. Omdat er meerdere mensen op hem afkwamen kon de dief in de hectiek het horloge van zijn pols halen en wegkomen. De diefstal wordt nu onderzocht door de Italiaanse politie die kijken of het een opportunistische actie of een geplande actie was. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Gebrek aan verlichting

Leclerc's trainer Andrea Ferrari laat zich negatief uit over de zaak in een Instagram bericht. Ferrari komt zelf uit Viareggio en beweert dat de bewoners al langer klagen over het gebrek aan verlichting in het gebied waar de diefstal plaatsvond. Hij schrijft dan ook: "Via Salvatori is al maanden volledig donker. We melden dit al maanden. Gisteravond in de Via Salvatori hebben ze ons beroofd. Misschien is het tijd om voor goede verlichting te zorgen? Just asking for a friend."

Leclerc is niet de enige coureur die in het laatste jaar beroofd is van een horloge. Lando Norris werd vorig jaar na de finale van het EK voetbal in Londen overvallen toen hij terugliep naar zijn auto. Ook bij hem werd er een Richard Mille buit gemaakt. Helaas stond Norris wel oog in oog met zijn overvaller. Volgens de media werd hij achter het stuur vastgehouden terwijl een handlanger het horloge van zijn pols haalde. 

Lees ook: Günther Steiner blijft fan van F1-sprintraces

Lees ook: Charles Leclerc onder indruk van analyses Ferrari

Lees ook: Daniel Ricciardo blij met nieuwe circuits

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen