Kevin Magnussen: We hadden op rode band moeten staan

alonso sprint imola

Kevin Magnussen is als achtste geëindigd tijdens de sprint voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Deen startte de korte race als vierde maar verloor vier plekken omdat hij op de verkeerde band stond. Dat de andere teams voor de zachte band kozen kwam voor hem ook als een verrassing.

Kevin Magnussen was misschien wel de grote man van de vrijdag op Imola. In de Haas, die dit seizoen wel een stuk sneller is, kwalificeerde hij zich als vierde. Helaas voor hem rijdt de Formule 1 dit weekend met een sprint waarbij de startopstelling voor de Grand Prix bepaald wordt. Het team van Haas koos ervoor om op de gele band te starten. Ze dachten dat elk team dit ging doen maar ze waren het enige team dat beide coureurs op de medium band naar buiten stuurde. Dit kostte Magnussen veel posities. Kevin Magussen mag de Grand Prix van Emilia-Romagna als achtste aanvangen.

Toch een goed resultaat

“Ik was erg verrast toen ik alle andere om me heen op de zachte band zag staan. Dat is uiteraard niet wat we wilden zien. Wij dachten dat de rode band het einde net niet zou halen.” Dat liet Kevin Magnussen weten na afloop van de sprint bij Formula 1. “In de openingsfase kwam iedereen mij voorbij. Later trok dit wel weer een beetje recht. Achteraf gezien hadden we liever op de zachte band gestaan.” De achtste plaats brengt nog wel een punt met zich mee en daar is de Deen erg blij mee. “Normaal gesproken zouden we heel blij zijn met P8. Laten we dus vooral positief blijven, we starten in de punten voor de race. Hopelijk staan we dan wel op de goede band.”

Lees ook: Verstappen wint de sprintrace van de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: George Russell snelste, geen tijden voor Bottas en Ricciardo

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia Romagna

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden