George Russell snelste, geen tijden voor Bottas en Ricciardo

Header liveblog 1 Bahrein

George Russell pakt de snelste tijd van de tweede vrije training. Sergio Pérez heeft de tweede snelle tijd gevolgd door Charles Leclerc. Max Verstappen heeft de zevende tijd in handen. De training stond vooral in het teken van het verzamelen van data voor de sprintrace later op de dag. Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo zijn in de training niet op de baan geweest vanwege problemen aan hun auto's.

~ liveblog gesloten ~

De volledige uitslag:

Update 13:30

De vlag is gevallen en dat betekent het einde van de tweede vrije training. Lando Norris is toch in de laatste minuten naar buiten gereden om te kijken of het probleem is opgelost. George Russell heeft de snelste tijd in handen, gevolgd door Sergio Pérez en Charles Leclerc. De training is vooral gebruikt om data te verzamelen voor de sprintrace die later om 16:30 uur Nederlandse tijd verreden wordt. 

Uiteraard houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van de gebeurtenissen tijdens de eerste sprintrace van het seizoen. Ook volg je de sprintrace mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog! Tot vanmiddag!

Update 13:25

Het lijkt er niet op dat de top tien zich gaat verbeteren of snelle tijden neer gaan zetten. Het meeste wat de coureurs doen deze training is toch wel data verzamelen voor de sprintrace. Ook Valtteri Bottas, Lando Norris en Daniel Ricciardo zien we niet meer terug op de baan. Zij hebben nog steeds problemen aan hun auto's en de teams gebruiken deze extra tijd om de auto's klaar te maken voor de sprintrace later. Hopelijk zien we ze dan terug.

Update 13:20

De teambazen hadden gisteravond een etentje met elkaar. Het lijkt een gezellige boel zo bij elkaar, maar het gaat er soms onderling hard aan toe in de paddock. Nog tien minuten te gaan in de training.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Horner (@christianhorner)

Update 13:15

Nog een kwartier te gaan in de tweede vrije training in Imola. George Russell staat nog steeds op de eerste plaats. Charles Leclerc pakt de tweede snelste tijd, gevolgd door Sergio Pérez, Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Rookie Zhou Guanyu doet het goed op een negende plaats. Hamilton meldt aan zijn team dat zijn achterbanden oververhit raken.

Update 13:07

Naast de problemen bij McLaren is ook Valtteri Bottas nog niet op de baan verschenen. Het is een rustige training, maar dat was te verwachten aangezien het meer een kwestie is van data verzamelen voor de sprintrace. 

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog!

Update 13:00

De voorlopige top tien met nog een half uur te gaan. Pérez blijft zichzelf verbeteren, maar George Russell pakt nu de snelste tijd:

  1. George Russell (1:19.457)
  2. Sergio Pérez
  3. Lewis Hamilton
  4. Max Verstappen
  5. Yuki Tsunoda
  6. Alexander Albon
  7. Pierre Gasly 
  8. Carlos Sainz
  9. Zhou Guanyu
  10. Charles Leclerc

De beide McLaren-coureurs staan momenteel binnen. Lando Norris meldde aan zijn team op de radio dat hij problemen had met het remmen.

Sergio Pérez tijdens VT2 Imola 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

Update 12:55

Ook Lando Norris staat binnen terwijl zijn auto uit elkaar wordt gehaald. De Meredessen zijn goed bezig en staan tussen de beide Red Bulls. De snelle tijden zijn overigens meer een indicatie voor de sprintrace later dan snelle rondes voor een kwalificatie aangezien die gisteren al verreden is.

Update 12:50

Het probleem aan de auto van Daniel Ricciardo heeft te maken met de krachtbon en het remsysteem. Ook wordt nu het remsysteem bij teamgenoot Lando Norris gecheckt. Sky Sports meldt dat het erop lijkt dat de Australiër de tweede vrije training moet uitzitten zodat het team de auto klaar kan maken voor de sprintrace later op de dag. Ondanks de problemen van Mercedes staat Hamilton toch weer op een tweede plaats met teamgenoot George Russell op een zevende plaats.

Update 12:45

Het is een Red Bull feestje in de top vijf. Pérez heeft nog steeds de eerste tijd en verbeterde zichzelf naar een 1:19.815. Verstappen staat op twee, gevolgd door Alexander Albon, Yuki Tsunoda en Pierre Gasly. Alle coureurs zijn buiten geweest behalve Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas die beide problemen hebben aan hun auto's.

Update 12:40

De eerste tijden zijn gezet en het zijn de beide Red Bull-coureurs die de snelste tijden hebben gereden. Sergio Pérez staat bovenaan met 1:20.447, gevolgd door Max Verstappen en Pierre Gasly.

McLaren meldt dat ze een probleem hebben gevonden aan de auto van Daniel Ricciardo. Het team hoopt dat ze hem deze training nog de baan op kan laten rijden.

Update 12:35

De meeste auto's rijden de baan op. Ook lijkt het erop dat de auto van Carlos Sainz naar buiten zal rijden. Sainz was ook een van de coureurs die gisteren op de natte baan crashte. Lewis Hamilton meldt aan zijn team dat er een klein probleem met de auto.

Update 12:30

De tweede vrije training is begonnen! Lance Stroll is als eerste op de baan! In de Alfa Romeo garage zijn ze druk bezig met de auto van Valtteri Bottas die gisteren in de kwalificatie naast de baan moest staan met een probleem.

Update 12:27

Dit weekend vindt de eerste sprintrace plaats van het seizoen. De kwalificatie gisteren zat al vol met actie en telde maar liefst vijf rode vlaggen. Dat is het meeste aantal ooit in dit format van de kwalificatie. 

Update 12:22

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog!

Update 12:20

Welkom bij de liveblog van de tweede vrije training van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Het komende uur houden wij je op de hoogte van de gebeurtenissen van de baan. In tegenstelling tot gisteren is het nu zonnig op het circuit in Imola. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden