Yuki Tsunoda: Blij met progressie

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda is blij met de progressie die hij heeft weten te boeken in de sprintrace op Imola. De Japanner ging als zestiende van start om als twaalfde te eindigen.

Het fundament voor de goede sprintrace legde Tsunoda bij de start. "Ik had een erg goede start. Ik was blij dat ik verschillende coureurs te snel af was en dat ik toen al een stuk verder naar voren was dan van waar ik vertrok. We moeten voor morgen nog wel het een en ander doen om punten te pakken, maar dit was een goede dag."

Goede pace

Over de racepace van zijn AlphaTauri is de Japanner te spreken. "Wat we hebben laten zien aan pace is goed. Het is niet perfect, het is ook niet heel makkelijk om in te halen met wat we nu hebben. We moeten zoeken naar verbeterpunten voor morgen om dan echt punten te halen. De afstelling en het gedrag van de auto vandaag waren goed, nu hopen dat het morgen ook het geval is."

Werk voor zondag

Met de pace en het gedrag van de auto kijkt Tsunoda met vertrouwen naar de Grand Prix morgen. "Als we op deze weg door weten te gaan dan wordt het morgen goed. We moeten nog wel wat werk verzetten, maar het ziet er goed uit. Als we echt punten willen halen dan moet er nog wel wat gebeuren."

Lees ook: Sebastian Vettel: Softs maakten het lastig

Lees ook: Valtteri Bottas gaat voor top vijf

Lees ook: Lando Norris: Ik verwacht niets magisch

 

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden