Valtteri Bottas gaat voor top vijf

Header liveblog 1 Bahrein

Valtteri Bottas start de Grand Prix van Emilia-Romagna als zevende. Na een slechte start tijdens de sprint heeft de Fin zich toch teruggevochten naar de zevende plaats. De Alfa Romeo-coureur is na afloop van de sprint zeer tevreden over het resultaat.

Valtteri Bottas had een goede uitgangspositie voorafgaand aan de sprint voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Fin wist op vrijdag de achtste tijd te rijden. Toch zag het er in de openingsfase van de sprint nog niet zo rooskleurig uit. De Alfa Romeo-coureur had een slechte start waardoor hij al meerdere plekken verloor. Bottas knokte zich terug naar voren en sloot de race uiteindelijk als zevende af. Valtteri Bottas wist dus vandaag al twee punten voor het team te pakken, hij verwacht dat er op zondag nog meer bij gaan komen.

Wheelspin bij start

Zelf liet hij na afloop van de sprint tegenover Formula 1 weten erg tevreden te zijn met zijn race. “De start was erg lastig door veel wheelspin. Daar moeten we van leren zodat het morgen niet weer gebeurt.” Verder liet Bottas weten dat het team na de tweede vrije training het chassis van de auto nog heeft vervangen. “Het team heeft enorm goed werk geleverd met de wissel van het chassis, alles werkte perfect. Ik kon veel inhalen en ik liep ook nog in op de McLaren’s.” Bottas heeft zeer veel vertrouwen voor de race. Op de vraag wat er mogelijk is antwoordt hij zeer snel. “Top-5, daar moeten wij voor gaan. We hebben de snelheid ervoor.”

Lees ook: Verstappen wint de sprintrace van de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia Romagna

Lees ook: Williams optimistisch richting Imola

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden