Carlos Sainz: Boeten voor andermans fout

alonso sprint imola

Voor Carlos Sainz eindigde de race in Imola wel erg vroeg. In de eerste ronde maakte hij contact met Daniel Ricciardo, waarna hij zijn auto niet meer uit de grindbak kon krijgen. Teamgenoot Charles Leclerc kende ook niet zijn beste race. Na een spin richting het eind van de race was zijn podiumplek buiten bereik. 

Sainz is niet te spreken over het incident met Ricciardo. Volgens hem ligt de fout volledig bij de McLaren-coureur, zo laat hij weten aan F1.com: "Ik liet aan de binnenkant genoeg ruimte voor Daniel, maar hij besloot over de kerb te gaan en met onderstuur tegen mij aan te komen. Dat was mijn race. Erg ongelukkig. Er is niets dat ik anders hadden kunnen doen maar het is wat het is." Afgelopen raceweekend in Melbourne viel Sainz ook vroeg in de race uit. Een dubbele DNF doet pijn voor de Spanjaard, maar ook voor het team in het constructeurskampioenschap.

Problemen bij de start

Sainz leek bij de start niet goed van zijn plek weg te komen. Zelf weet hij nog niet waardoor dat kwam. "De start was niet goed en dat zullen we analyseren, maar we hadden alsnog een lange race te gaan en op een of andere manier was ik de ongelukkige die voor andermans fout moet boeten."

Lees ook: Max Verstappen blij na maximale punten in Imola: 1-2 zeer verdiend

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix van Emilia Romagna

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen