Lewis Hamilton na blauwe vlag Verstappen: Laat zien hoe fout we het hebben

door Frederique van Grinsven
3639737

Lewis Hamilton is klaar om de Grand Prix van Emilia-Romagna zo snel mogelijk achter zich te laten. De Mercedes-coureur finishte buiten de punten nadat hij vrijwel de hele race vast zat achter Aston Martin en Alpha Tauri met tot grote dieptepunt dat hij door racewinnaar Max Verstappen op een ronde werd gezet.

Het weekend begon al slecht voor het team van Mercedes. Zaterdag werd door het team geen punten gepakt tijdens de sprintrace en beide coureurs startte vandaag buiten de top tien.

Blauwe vlag

Als de blauwe vlag van Max Verstappen iets heeft bewezen is hoever Mercedes naar achter is gevallen ten opzichte van concurrent Red Bull. "Het laat gewoon zien hoe fout we het hebben." zegt Hamilton.

Slechtste sinds dit jaar

Teambaas Toto Wolff kwam tijdens de inlap op de boordradio van Hamilton om zich te verontschuldigen voor de auto die de zevenvoudig wereldkampioen dit weekend mee kreeg. Hamilton laat weten dat de auto in Imola "waarschijnlijk het slechtste voelde sinds begin van het jaar, maar het is vergelijkbaar met andere races."

Lewis Hamilton Mercedes Imola zaterdag sprint

Foto: Mercedes/LAT Images

Lees ook: Fernando Alonso over uitvalbeurt: Buiten onze macht

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik moet me verontschuldigen bij Sainz

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen