Daniel Ricciardo: Ik moet me verontschuldigen bij Sainz

alonso sprint imola

Daniel Ricciardo reed een teleurstellende Grand Prix van Emilia-Romagna waar hij als laatste eindigde. Tijdens de openingsronde van de wedstrijd raakte hij Carlos Sainz nadat hij van de natte kerb afgleed. Sainz viel uit, terwijl hij met schade aan de McLaren moeizaam verder reed.

"Na het kijken van de replays die de hele tijd voorbij komen kan ik nu zien dat het mijn schuld is", zegt Ricciardo tegen F1.com. De Australiër is zichtbaar teleurgesteld, ook in zichzelf. Tijdens de race dacht hij dat hij van achteren werd geraakt waardoor hij tegen Sainz botste. Na het zien van de beelden is Ricciardo erachter gekomen dat hij zelf de boosdoener is. 

Ricciardo legt uit dat hij in de bocht juist ruimte wilde laten zodat ze elkaar niet raakten. Daardoor nam de McLaren-coureur iets teveel kerb mee die op dat moment nog glad was door de regen. Daardoor gleed de auto weg tegen Sainz aan die spinde en niet meer weg kon rijden van het grind. Ricciardo zelf werd van achteren nog geraakt door Valtteri Bottas maar dat gebeurde pas nadat Ricciardo tegen Sainz reed. 

Schuld bekennen

Ricciardo neemt dan ook de schuld volledig op zich. Hij zegt dat hij beter had moeten weten dat het wat gladder zou kunnen zijn op de baan door de regen. Hij zegt dat hij nooit zou willen dat iemand door zijn toedoen uit de race zou liggen en dat is nu wel gebeurd. Hoe hij het ook went of keert. Of hij nou wel een competitieve race had of niet, zo wilde hij zijn race niet beginnen of eindigen. 

Ricciardo zegt dat hij in dat geval liever had gehad dat hij in de eerste ronde eruit zou liggen. Nu reed hij door met de hoop dat hij nog wat goeds kon neerzetten, maar dat lukte niet. Het waren volgens hem zestig pijnlijke rondjes. "Het enige wat ik nu kan doen is Carlos opzoeken, mijn excuus aanbieden en daar vandaan verder gaan", aldus Ricciardo. 

Lees ook: Carlos Sainz: Boeten voor andermans fout

Lees ook: Lando Norris: Ik hou van deze omstandigheden

Lees ook: Max Verstappen blij na maximale punten in Imola: 1-2 zeer verdiend

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen