Fernando Alonso over uitvalbeurt: Buiten onze macht

3639737

Fernando Alonso heeft op een ongelukkige manier zijn race moeten beëindigen. Door de spin van Mick Schumacher kwam het bodywork van Alonso los te hangen, wat niet veel later van de auto afvloog. Hierdoor was de binnenkant van de auto zichtbaar en was de auto te erg beschadigd om door te rijden. 

Alonso heeft in de race niet goed doorgehad wat er gebeurde, maar na het later terugzien van de touché blijkt dat hij hier zelf niets aan kon doen. Zo laat hij ook weten tegenover F1.com: "Ik zag op de herhaling dat Mick spinde en mijn auto raakte. Dat maakte de rechterkant van mijn bodywork en vloer kapot. Dat was te veel schade om door te racen. Dus nog een keer dat we buiten onze macht een race hebben verpest. Ik denk dat we extreem ongelukkig zijn in dit kampioenschap, maar er is nog een lange weg te gaan dus hopelijk kunnen we het herstellen."

Weekend viel tegen

Het hele weekend zag er al niet rooskleurig uit voor het team van Alpine. Volgens de Spanjaard heeft dat vooral te maken met het gebrek aan racepace, want op de korte stukken was de auto wel snel. "We waren langzamer dan andere weekenden. Al helemaal op het gebied van racepace. In de kwalificatie waren we sterk. We zullen het bekijken en we gaan werken aan de racepace maar de auto ziet er dit seizoen vrij snel uit. Het is ongelooflijk dat we maar twee punten hebben in het kampioenschap."

alpine bwt imola

Foto: Alpine Media Pool

Lees ook: Lando Norris: Ik hou van deze omstandigheden

Lees ook: Carlos Sainz: Boeten voor andermans fout

Lees ook: Sergio Pérez: Mooie dag voor het team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen