George Russell: P4 was gisteren nog onwijs buiten bereik

door Frederique van Grinsven
3639737

George Russell heeft Valtteri Bottas van zich af moeten vechten voor P4 in de slotfase van de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Mercedes-coureur finishte voor de Fin en maakt zo een beroerd weekend voor Mercedes toch nog goed.

Het contrast met de zaterdag is groot voor Mercedes. De kwalificatie ging moeizaam en tijdens de sprintrace werden door beide coureurs geen punten behaald. Toch ging de zondag voor Russell ook vlekkeloos. "Ik wilde meer voorvleugel hebben na de pitstop, maar jammer genoeg kregen we dat niet voor elkaar. Ik dacht, dit worden 40 moeilijke ronden en ik moest aan mijn banden denken".

Ogen gericht op Norris

"Ik wilde eigenlijk nog Norris aanvallen maar dan had ik het niet gered en was ik zeker achter Bottas geeindigd", laat de Brit weten. "Ik ben blij met het resultaat, want P4 was gister echt onwijs buiten bereik."

George Russel Bottas Imola race

Foto: Mercedes/LAT Images

Warm bad nodig

Het is geen geheim dat de Mercedes van dit jaar een schim is van de dominante auto die het eerst was. Zeker het porpoising is een zwakte voor de auto. "Het is moeilijk om te rijden met het op en neer stuiteren. Ik was op de radio en het nam mijn adem gewoon weg. Ik heb een warm bad nodig om bij te komen", laat Russell weten.

"We behalen wel resultaten, relatief gezien. Ik heb vertrouwen dat als we de snelheid kunnen vinden, er weer bij zitten."

Lees ook: Lewis Hamilton na blauwe vlag Verstappen: Laat zien hoe fout we het hebben

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik moet me verontschuldigen bij Sainz

Lees ook: Fernando Alonso over uitvalbeurt: Buiten onze macht

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen