Daniel Ricciardo mogelijk naar NASCAR

door Gijs Leuvenink
Daniel Ricciardo Frankrijk

Daniel Ricciardo is hard op weg om in 2023 in de NASCAR uit te komen. Volgens de Australische krant The Herald Sun is een overstap naar een nieuw team in de Amerikaanse klasse goed mogelijk.

Justin Marks, de teambaas van het nieuwe Trackhouse Racing Project 91-team, ziet in Daniel Ricciardo het gewenste uithangbord. Volgens het Australische medium is Ricciardo geïnteresseerd in de overstap indien er in de Formule 1 geen plek meer voor hem is.

Marktwaarde

Justin Marks ziet naast de racevaardigheden van de Australiër ook in dat hij een hoge marktwaarde vertegenwoordigt. Ricciardo zou in Australië de kijkcijfers voor de NASCAR moeten doen verhogen en ook de sponsorgelden zullen dientengevolge verhoogd worden. Het Trackhouse-team wil daar ten volle van profiteren.

Ricciardo - USA

Formule 1 mogelijkheden

Voor Ricciardo gaan er veel deurtjes voor 2023 langzaam dicht in de Formule 1. In de geruchtenmolen wordt de meervoudig grand prix-winnaar eigenlijk nergens echt aan gelinkt, maar wel popt zijn naam af en toe omhoog bij Haas en Alpine. Ook schijnt Mercedes hem als reservecoureur willen hebben.

Lees ook: FIA komt met statement na superlicentieperikelen Herta

Lees ook: Nicholas Latifi en Williams uit elkaar na 2022

Lees ook: Ferrari: Budgetcap zorgt niet voor problemen

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden