Ferrari: Budgetcap zorgt niet voor problemen

door Olav Veenhof
Binotto Monaco

Ferrari zegt geen beperkingen te ondervinden van de budgetcap. Vanaf 2021 moeten Formule 1 teams met een maximum budget werken, iets wat vooral de topteams lijkt te raken. Het team uit Maranello laat echter weten geen beperkingen te ondervinden op het gebied van ontwikkeling.

Vanaf 2021 is er een budgetplafond ingevoerd waarmee er een maximum budget is waarmee alle Formule 1-teams moeten werken. Een maatregel die voor topteams grote gevolgen zouden moeten hebben. De FIA heeft daarom een verruiming van 3,1 procent toegestaan, wat neerkomt op een kleine vier miljoen euro extra die de renstallen kunnen uitgeven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Timing van upgrades

Ferrari senior performance engineer Jock Clear zegt dat zijn team weinig last heeft van de budgetcap."Waar we staan in het kampioenschap speelt wel een rol op de hoeveelheid ontwikkelingen die je maakt. Natuurlijk moet je keuzes maken op het gebied van updates, maar mij worden niet geremd in onze ontwikkelingen", aldus Clear. Volgens de Engelse engineer is met name de timing van wanneer je een ontwikkeling afrondt belangrijk. "Het kostenplafond heeft geen limiet gesteld aan de ideeën van onze mensen. Het is cruciaal wanneer je de upgrades meebrengt."

Concurrentie

Er zijn ook teams die wel beperkingen ervaren met betrekking op het budgetplafond. McLaren-teambaas Andreas Seidl liet eerder al weten dat zijn Britse team een ontwikkeling halverwege moest stopzetten vanwege een tekort aan geld. Dankzij de hoge inflatie werd de budgetcap verhoogd, tot opluchting van de Duitser. "Hopelijk zorgt de budgetcap er niet voor dat we moeten ontwikkelen met de handrem erop", laat Seidl weten tegenover Motorsport.com.

 

Lees ook: Yuki Tsunoda ook in 2023 bij AlphaTauri

Lees ook: F1-baas Stefano Domenicali: We hebben geen nieuwe teams nodig

Lees ook: Mike Krack: Lance Stroll wordt onderschat

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden