F1-baas Stefano Domenicali: We hebben geen nieuwe teams nodig

door Steffie van Hamersveld
stefano domenicali

De organisatie van de Formule 1 voelt weinig voor uitbreiding van de grid met een nieuw team. Volgens Formule 1-baas Stefano Domenicali is het spijtig dat er goede coureurs buiten de boot vallen doordat er slechts twintig stoeltjes zijn, maar draait alles om de juiste balans.  “We kijken vooral naar wat succesvol is voor de sport”, vertelt Domenicali tegen Sky Sports.

Meerdere partijen hebben interesse om toe te treden tot de koningsklasse van de autosport. Tot op heden is er echter nog geen overeenstemming bereikt met een compleet nieuw team over deelname aan de Formule 1. Volgens Formule 1-directeur Stefano Domenicali hebben de tien huidige teams financieel de zaken goed op orde en is in de populariteit van de sport nog altijd een stijgende lijn te zien. Domenicali is daarom van mening dat er om die reden geen noodzaak is voor één of meerdere extra teams in de Formule 1.

F1 2022 coureurs
Foto: Formula1.com

Vakmensen

Daarnaast speelt ook de visie voor de toekomst een rol. Natuurlijk zou het toevoegen van een of meer teams voor extra stoeltjes in de Formule 1 zorgen. Hierdoor zouden meer talentvolle coureurs een kans krijgen in de sport. Echter houdt het voor een team niet op bij enkel de coureurs en hebben ze veel personeel met specifieke vakkennis nodig om succesvol te kunnen zijn. “Het is een erg competitieve sport, zowel financieel als qua kennis en kunde is er veel nodig in de Formule 1 en we zien in veel bedrijfstakken dat het moeilijk is om de juiste mensen te vinden”, zegt Domenicali.

Geen prioriteit

Volgens de Italiaan moet er vooral een goede balans zijn: “We kijken naar wat succesvol is voor de sport en daarom evalueren we de duurzaamheid van een team en of het niet te druk wordt.” Domenicali sluit echter niet uit dat er in de toekomst toch een mogelijkheid komt voor nieuwe teams om toe te treden. “Ik zegt niet dat het nooit zal gebeuren, maar we bekijken het stap voor stap. Voor nu is het niet noodzakelijk en geen prioriteit voor de Formule 1”, sluit hij af.

Lees ook: F1 kalender voor 2023 bekend, 24 races totaal

Lees ook: F1 aan Tafel: 'De Vries wordt het niet'

Lees ook: Mike Krack: Lance Stroll wordt onderschat

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden