Mike Krack: Lance Stroll wordt onderschat

door Steffie van Hamersveld
Lance Stroll op de grid met engineer GP Australië 2022

Lance Stroll heeft volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack prima gepresteerd naast Sebastian Vettel. Volgens Krack wordt Stroll vaak onderschat als coureur en zit hij niet enkel vanwege vader Lawrence Stroll in het stoeltje bij Aston Martin.

Nadat Stroll in 2016 kampioen werd in de Formule 3, maakte hij in 2017 zijn Formule 1-debuut bij het team van Williams. In 2019 maakt de Canadees de overstap naar Racing Point, nu Aston Martin, als vervanger van Esteban Ocon. Vader Lawrence Stroll werd in 2018 eigenaar van Racing Point, waardoor al snel de conclusie werd getrokken dat Lance Stroll enkel om die reden naar het team is gehaald.

Stroll vs Vettel

Huidige teambaas Mike Krack is van mening dat Stroll zich prima staande houdt naast viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. In 2021 eindigde Vettel boven Stroll in het klassement, maar het verschil bedroeg slechts negen punten. Sinds de grote reglementswijzigingen aan het begin van het huidige seizoen heeft het team echter grote moeite om mee te doen om de punten. Aston Martin staat momenteel negende in het constructeurskampioenschap met 25 punten, waarvan Stroll er slechts vijf binnen wist te halen.

Verrassen

Mike Krack weerspreekt dat Stroll alleen vanwege zijn vader in de Formule 1 rijdt. “Men onderschat hoe goed Lance [Stroll] is. Je doet het niet per ongeluk goed tegen een viervoudig wereldkampioen en je wint ook niet per ongeluk zoveel juniorkampioenschappen”, aldus Krack tegen Formula 1. Vanaf aankomend seizoen zal Fernando Alonso naast Lance Stroll de line-up van Aston Martin compleet maken en krijgt de Canadees wederom een meervoudig kampioen aan zijn zijde. “Er is veel respect tussen beide coureurs en Fernando [Alonso] kent de kwaliteiten van Lance”, zegt Krack. Volgens de teambaas zeggen mensen dat Stroll kansloos is naast Alonso, maar volgens Krack zou hij zomaar een paar mensen kunnen verrassen.

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 in Monaco

Lees ook: Franz Tost bezorgd om rijgedrag Yuki Tsunoda

Lees ook: F1 kalender voor 2023 bekend, 24 races totaal

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden