Formule 1 tot en met 2025 in Monaco

kevin magnussen monaco auto 2022

De Formule 1 blijft voorlopig racen door de straten van Monaco. Dankzij een nieuw contract reist de Formule 1 zeker nog drie keer af naar Monaco, om te racen op het iconische stratencircuit. Onder andere Stefano Domenicali is blij met dit besluit.

Er was veel onzekerheid rondom het voortbestaan van de Grand Prix van Monaco. Niet alleen België en Frankrijk, maar ook Monaco dreigde de kalender te moeten verlaten. Nu blijkt dat we alleen afscheid moeten nemen van het Franse circuit, want België blijft volgend jaar, en Monaco zelfs de komende drie jaar, op de kalender staan. Dinsdagmiddag werd al duidelijk dat Monaco in ieder geval op de kalender van 2023 staat. Nu is dus ook duidelijk geworden dat we voorlopig nog kunnen genieten van het stratencircuit in de dwergstaat. "Ik ben blij te bevestigen dat we tot en met 2025 in Monaco racen en we kijken ernaar uit om volgend jaar op 28 mei terug te keren op de straten van het prinsdom", zo vertelt Stefano Domenicali, baas van de Formule 1.

Veelbelovende toekomst

Michel Boeri, voorzitter van de Automobile Club van Monaco, geeft eveneens zijn reactie op deze bekendmaking en hint daarbij zelfs al op een mogelijke verlenging in de toekomst: "In het belang van het Formule 1 wereldkampioenschap en na enkele maanden onderhandelen, zijn we trots aan te kondigen dat we een overeenkomt van drie jaar met de Formule 1 hebben gesloten, die waarschijnlijk verlengd gaat worden."

Lees ook: Franz Tost bezorgd om rijgedrag Yuki Tsunoda

Lees ook: F1 kalender voor 2023 bekend, 24 races totaal

Lees ook: F1 aan Tafel: 'De Vries wordt het niet'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden