F1 aan Tafel: 'De Vries wordt het niet'

door Anouk Ros
alonso sprint imola

Het wereldkampioenschap lijkt toch echt de kant van Max Verstappen op te vallen. In Singapore zou hij er al met de wereldtitel vandoor kunnen gaan. Mattia Binotto pleit voor een hogere limiet bij het gebruik van motoronderdelen en Stefano Domenicali deelt graag in iedere sessie van het raceweekend punten uit. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Punten strooien

Zo is Nance Coolen, zangeres van Twenty For Seven, tv-presentatrice en Formule 1-liefhebber, deze week te gast. Stefano Domenicali, baas van de Formule 1, ziet graag meer punten vloeien binnen de koningsklasse. Zo wil hij dat er ook in de vrije trainingen punten gescoord kunnen worden. Coolen ziet wel in waarom Domenicali daarvoor pleit: "Ik kan me voorstellen dat het meer lokt om te kijken als daar ook punten te verdienen vallen. Er komt dan toch een bepaalde spanning bij. Ik kijk wel, maar dat komt omdat ik fan ben."

Kwestie van tijd

Ook Indy Dontje, coureur, 24 uur Daytona winnaar en ondernemer, schuift deze aflevering aan. Er is haast geen twijfel over mogelijk dat Max Verstappen kampioen wordt. De enige onzekerheid, is waar dat gaat gebeuren. Singapore lijkt wat optimistisch, maar Dontje weet zeker dat het in Japan zover is: "Het gaat in Japan gebeuren. Dat is leuk, Honda heeft vorig jaar gezegd dat ze stoppen en dan wordt hij dit jaar daar kampioen."

Oneerlijk

Uiteraard is Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, er ook weer bij. Nyck de Vries geeft aan met meerdere teams in gesprek te zijn, waaronder AlphaTauri. Verschuur ziet een deal tussen die twee niet zitten, vooral vanuit AlphaTauri gezien: "Ze hebben een opleidingstraject waar ze miljoenen aan uitgeven van Red Bull, waarin ze dus jonge rijders de kans geven via AlphaTauri in Red Bull te komen. Eigenlijk vegen ze dat nu helemaal van tafel. Dat hebben ze al een beetje gedaan met Pérez."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden