Yuki Tsunoda ook in 2023 bij AlphaTauri

door Anouk Ros
Yuki tsunoda alpha

Yuki Tsunoda heeft bijgetekend bij AlphaTauri, waardoor hij ook in 2023 voor het Italiaanse team uitkomt. Hij gaat daarmee zijn derde jaar van de Formule 1 in. Niet alleen hijzelf, maar ook de teambaas van AlphaTauri is erg blij met deze verlenging.

"Ik wil Red Bull, Honda en Scuderia AlphaTauri enorm bedanken omdat ze me wederom de kans geven om in de F1 te rijden", zo laat de Japanner blij weten nadat het nieuws door het team naar buiten is gebracht. In 2021 heeft Tsunoda zich gevoegd bij het Formule 1-team van AlphaTauri. Daarmee rijdt hij momenteel zijn tweee jaar naast teamgenoot Pierre Gasly. Ondanks dat de Fransman ook een contract voor 2023 bij zijn huidige team heeft getekend, is het niet zeker dat hij daar volgend seizoen ook daadwerkelijk zal rijden. Helmut Marko is namelijk met meerdere coureurs in gesprek om dit zitje over te nemen, zodat Gasly de overstap naar Alpine kan maken. 

Dichtbij fabriek

Nadat de Japanner in andere klassen mooie prestaties heeft neergezet, heeft hij ook in de Formule 1 laten zien wat hij waard is: in zijn eerste jaar in de koningsklasse, is hij de laatse race van het seizoen, Abu Dhabi 2021, in de top vier geëindigd. Nu de coureur verhuisd is naar Italië, merkt zowel Tsunoda als het team dat de samenwerking alleen maar beter verloopt. "Nadat ik vorig jaar naar Italië ben verhuisd om dichter bij de fabriek te zijn, voel ik me echt een deel van het team en ben ik blij dat ik in 2023 met hen kan blijven racen" zo laat Tsunoda weten.

Van beide kanten

Ook de teambaas van AlphaTauri, Franz Tost, is meer dan blij met de verlening van Tsunoda's contract. "Zoals we hebben gezien sinds hij vorig jaar bij ons kwam, is Yuki een zeer getalenteerde coureur en is hij dit seizoen veel verbeterd", zo vertelt Tost. "Ik verwacht nog steeds een aantal sterke resultaten van hem in de laatste zes races van 2022." Tost is er zelf van overtuigd dat een coureur drie jaar nodig heeft om zich volledig thuis te voelen in de Formule 1, en is dan ook blij dat dit voor Tsunoda gaat gebeuren.

Lees ook: F1-baas Stefano Domenicali: We hebben geen nieuwe teams nodig

Lees ook: Mike Krack: Lance Stroll wordt onderschat

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 in Monaco

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden