FIA komt met statement na superlicentieperikelen Herta

Colton Herta McLaren

De FIA heeft bevestigd dat er een formeel verzoek is ingediend om Colton Herta een superlicentie te geven, maar dat dit verzoek afgewezen is. Hiermee is de deur dicht voor de Amerikaan om in 2023 in de Formule 1 te gaan rijden.

"Wij bevestigen dat er een verzoek is ingediend om Colton Herta een superlicentie af te geven", aldus een woordvoerder van de internationale autosportfederatie. "Dat is via de juiste kanalen gedaan. We hebben geconcludeerd dat er te weinig punten zijn op de licentie om een superlicentie aan Herta af te geven."

Herziening

Wel geeft de FIA aan dat er altijd gekeken wordt naar mogelijkheden tot herziening van de regels rond de licentie. "We blijven de reglementen en de licentieregels continu herzien. Dat doen we met alle regels en procedures. De belangrijkste factoren voor ons in de regelgeving zijn ervaring, veiligheid en prestaties."

Colton Herta interview YouTube 2021

Red Bull

Red Bull wilde de Amerikaan Herta naar AlphaTauri halen, maar vanwege de vroege signalen voor het niet afgeven van de licentie werd er al snel doorgeschakeld door het team. Ook een DTM-sessie werd Herta voorgehouden, maar daar is ook een streep door. De Amerikaan kan zich zo focussen op het aankomende IndyCar-seizoen, waarna mogelijk wel genoeg punten gescoord zijn voor de licentie.

Lees ook: Nicholas Latifi en Williams uit elkaar na 2022

Lees ook: Ferrari: Budgetcap zorgt niet voor problemen

Lees ook: Yuki Tsunoda ook in 2023 bij AlphaTauri

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden