Nicholas Latifi en Williams uit elkaar na 2022

door Zus Veldkamp
amerika-latifi-2021

Nicholas Latifi verlaat het team van Williams na 2022. De Canadees heeft drie jaar voor het Britse team gereden, maar moet nu toch echt het schip ruimen. Latifi zijn resultaten zijn tegenvallend, hij staat zelfs 21ste in het kampioenschap. Dit laat Williams weten in een statement.

Met zijn 21ste plek in het kampioenschap vallen de resultaten flink tegen van Latifi. Hij werd er zelfs uit gereden door debutant Nyck de Vries, die inviel voor Alex Albon. Dat terwijl de Vries maar weinig voorbereiding had gekregen. De slechte resultaten zijn dan ook waarom het team heeft besloten niet meer verder te gaan met Latifi. Dit maakt wel de weg vrij voor kandidaten zoals Nyck de Vries en Logan Sargeant. 

Hoogtepunten Latifi

Nicholas Latifi maakte zijn debuut in 2020 tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Aanvankelijk zou dat seizoen eerder starten, maar door de pandemie was dat niet mogelijk. Hij heeft tot nu toe 55 grand prix starts gemaakt en zeven punten gescoord, met als hoogtepunt zijn debuut puntenfinish tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2021. Ook Latifi geniet van deze hoogtepunten, maar beseft dat hij niet de gewenste resultaten heeft behaald. "Ondanks dat we niet de gewenste resultaten hebben behaald heb ik genoten van dit avontuur. Het behalen van mijn eerste punten in Hongarije zal ik dan ook nooit meer vergeten."

Capito bedankt Latifi

Teambaas Jost Capito heeft niets minder dan lof over voor Latifi, zo zou hij volgens de teambaas een goede teamspeler zijn. "Latifi is een goede teamspeler met een geweldige houding richting het team. Hij is erg gerespecteerd door iedereen die bij het bedrijf werkt", aldus Capito. Die van Latifi verwacht dat hij alles op alles gaat zetten om het seizoen tot een goed einde te brengen. "Hoewel onze samenwerking ten einde komt verwacht ik van Latifi dat hij alles op alles gaat zetten om het seizoen te maximaliseren en het tot een goed einde te brengen. We willen hem dan ook bedanken voor zijn werk en wensen hem niets minder dan geluk toe in de toekomst."

Lees ook: Ferrari: Budgetcap zorgt niet voor problemen

Lees ook: Yuki Tsunoda ook in 2023 bij AlphaTauri

Lees ook: F1-baas Stefano Domenicali: We hebben geen nieuwe teams nodig

 

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden