McLaren ziet stijgende lijn na podiumplek Lando Norris

Header liveblog 1 Bahrein

In de eerste races van het seizoen zag het er niet naar uit dat McLaren zich snel bij de top zou voegen. Maar niets is minder waar, want in Australië reed het team verrassend sterk en eindigde de coureurs op een vijfde en zesde plek. In Imola was het voor het team weer feest.

Voorafgaand aan de race stelde Lando Norris dat een vijfde plek het maximaal haalbare zou zijn. Met de uitvalbeurt van Carlos Sainz aan het begin van de race en de ongelukkige spin en pitstop van Charles Leclerc richting het einde, heeft Norris achter de Red Bulls kunnen eindigen. Teamgenoot Daniel Ricciardo had minder geluk, hij was betrokken bij de uitvalbeurt van Carlos Sainz en eindigde daardoor zelf achteraan. 

Consistent en competitief

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, is blij met het resultaat van Norris. "Het is heel fijn om consistentie te zien en dat het resultaat in Australië niet een eenmalig iets was. De MCL36 is een goede auto met een solide basis. Dit biedt ook perspectief voor alle updates die nog in de pijplijn zitten", zo vertelt hij volgens Motorsport.com. Hij is wel realistisch en ziet in dat deze positie alleen haalbaar was dankzij het ongelukkige weekend van Ferrari. Zonder die problemen was het podium buiten bereik geweest. 

Ruimte voor verbetering

De Britse coureur is blij met zijn resultaat, maar is er ook van overtuigd dat de auto naar een hoger niveau getild moet worden, wil het team deze resultaten blijven boeken: "We moeten op alle vlakken nog verbeteren." Daarbij geeft hij aan dat de auto in de bochten nog snelheid mist. "Zelfs als je een goede ronde rijdt, is deze nog trager dan die van anderen", zo vertelt Norris. Dit moet dus nog verbeterd worden, wil het team Ferrari en Red Bull bij kunnen houden. 

Pitstop

Het team is niet alleen goed op de baan, ook in de pitstraat weet McLaren de prestaties te maximaliseren. Het team heeft tijdens de Grand Prix van Imola namelijk de gedeelde eerste plek behaald voor de snelste pitstop van dit seizoen. Red Bull stond bovenaan in dit rijtje met een pitstop van 2,27 seconden. Nu deelt het team deze plek met McLaren, die in Imola dezelfde tijd heeft weten neer te zetten. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Maximale score voor Verstappen

Lees ook: Jos Verstappen vindt gelapte Hamilton mooi om te zien

Lees ook: Ross Chastain wint NASCAR-race Talladega Superspeedway

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden