Toto Wolff denkt niet aan stoppen

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt er niet aan om weg te gaan uit de Formule 1. Na acht opeenvolgende constructeurstitels had Wolff op het hoogtepunt kunnen stoppen, maar ondanks een moeizame seizoenstart voor Mercedes blijft hij zijn team loyaal.

Acht jaar op rij was Mercedes het te kloppen team, maar de start van het huidige seizoen verloopt verre van vlekkeloos voor de Duitse formatie. Wolff had kunnen besluiten om te stoppen op het hoogtepunt, maar de Oostenrijker denkt er niet aan om te vertrekken uit de Formule 1. “Ik zou miljoenen uit kunnen laten betalen en naar de Malediven vertrekken, maar als ik daar niet kan doen wat ik nu doe zou ik doodongelukkig zijn. Samenwerken met het team en ontwikkelen, dat is waar ik van geniet”, aldus Wolff tegenover Motorsport.com.

Nog niet op het juiste spoor

Zelfs nu Mercedes qua ontwerp van de auto nog niet op het juiste spoor zit, heeft Wolff er alle vertrouwen in dat zijn mensen dit  gaan rechttrekken. “We moeten altijd bescheiden blijven en dat zijn we. We zitten momenteel gewoon fout qua ontwerp en dat moeten we accepteren, maar het team is in staat om dit om te buigen.” Volgens de Oostenrijker is het wel een belangrijke ontwikkeling voor de waardes binnen het team. "Niemand is onfeilbaar, dat is een belangrijke les die we als team hebben geleerd", sluit hij af.

Lees ook: Mattia Binotto verwacht stuivertje te wisselen met Red Bull

Lees ook: Alexander Albon: Gasly werd zeker gek van me

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari ligt niet op wereldkampioen koers

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden