F1 aan Tafel: Ferrari ligt niet op wereldkampioen koers

10-saturday-monza

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de race van Ferrari-coureur Charles Leclerc. Leclerc lag op koers op een derde podiumplek tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar ging te veel over de kerb en belandde zo in de muur. Teambaas Frans Verschuur vindt dat het management bij Ferrari had moeten ingrijpen bij de gretige Leclerc.

"Het management van Ferrari is nog steeds niet op het punt dat ze iemand wereldkampioen kunnen maken", zegt Verschuur in de aflevering. "Er moeten één of twee andere mensen bij de mensen die nu aan de top zitten, die wel verstand hebben van wereldkampioenschappen." Verschuur zegt dat Ferrari er een 'potje' van maakt door niet in te grijpen tijdens de race.

Gretig

F1-commentator Olav Mol beaamt dat en zegt dat Ferrari en Leclerc beter af was geweest met de derde plek. De Monegask is iets te gretig geweest om op het thuiscircuit in het thuisland van Ferrari de tweede plek in handen te nemen. Volgens Mol leek Ferrari het hele weekend al niet op de juiste koers te liggen voor een overwinning en dus vindt hij dat er iemand van bovenaf had moeten zeggen dat een derde plek goed genoeg was. Leclerc zei overigens na afloop van de race precies hetzelfde, dat het team op Imola alleen goed genoeg was voor een derde plek. 

Mol zegt dat Ferrari naar Imola kwam met grote woorden. Het team wilde graag laten zien dat zij de winnende auto hebben en dat ze daarom tijdens het raceweekend groots wilden uitpakken. Mol vindt dat Leclerc zijn overwinning op zaterdag heeft verloren, nadat Max Verstappen de leiding in de laatste rondes overnam. Hij vindt dat Leclerc daardoor nu twee keer een verlies pakt, in de sprintrace en in de hoofdrace. 

Zeven punten verlies

ESPN-presentator Toine van Peperstraten merkt op als Leclerc een derde plaats had gehaald tijdens de race dat hij nog steeds eerste zou staan in het kampioenschap met een grote voorsprong. Als de Monegask geen risico had genomen was hij volgens van Peperstraten nog goed weggekomen van Imola. Ook hij vindt dat de onervarenheid van Leclerc met een wereldkampioenschap bijdraagt aan zijn verlies tijdens de grand prix.

Mol is het daarmee eens. Hij zegt dat Leclerc met de voorsprong die hij had nog vier wedstrijden tweede achter Verstappen had kunnen eindigen en nog steeds bovenaan had kunnen staan. "Nu gooit hij in één keer zeven punten in het putje", aldus Mol. 

Lees ook: Circuit Zandvoort houdt natuurvergunning na oordeel rechter

Lees ook: FIA bevestigt: Teams akkoord met uitbreiding zes sprintraces vanaf 2023

Lees ook: Problemen met budgetplafond en inflatie wordt aan gewerkt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden