Alexander Albon: Gasly werd zeker gek van me

door Frederique van Grinsven
alonso sprint imola

Alexander Albon kijkt, ondanks moeilijkheden, positief terug op het weekend in Imola. Vooral de potentie van de Williams-bolide geeft de coureur vertrouwen dat er meer punten in de toekomst te behalen zijn.

Begin van het weekend kreeg Albon een klap te verduren toen zijn remmen in brand vlogen tijdens de kwalificatie. Hij startte de Sprint achteraan en finishte uiteindelijk 18e.

Sterkere zondag

De race op zondag daarentegen was sterker. Albon maakte bij de start enkele plaatsen goed, kon profiteren van de undercut door een vroege pitstop en later van de 5 seconden tijdstraf van Esteban Ocon. Hij kwam op P11 over de streep.

Meer punten voor Williams

"Het voelt goed. Ik heb het gevoel dat de race tot op zekere hoogte net zo goed verliep als Melbourne". laat hij weten. Tijdens de laatste race in Australië scoorde Albon zijn eerste punt voor Williams.

Dat ene punt zorgt er nu voor dat Williams laatste staat bij de constructeurs, maar de 26-jarige coureur houdt vertrouwen in zijn team. "Ik denk dat we er qua pace nog niet helemaal zijn, maar we lijken onze kansen optimaal te benutten. Als we een paar tienden extra kunnen vinden, zie ik ons ​​regelmatig punten scoren."

alexander albon williams melbourne 2022-5deb0721

Foto: Williams Racing

Gasly en Hamilton blijven achter

Als de sterke terugkeer op zondag nog niet genoeg was, passeerde Albon in ronde 20 Pierre Gasly en was hij in staat tot aan de geblokte vlag zowel de Alpha Tauri-coureur als Lewis Hamilton achter zich te houden.

“Toen iedereen zijn ritme had gevonden, was dat het wel. Ik kon mijn pace behouden, ik probeerde Pierre achter me te houden. Ik weet zeker dat hij gek van me werd!"

Lees ook: Olav Mol ziet andere opties om sprintraces te verbeteren

Lees ook: Circuit Zandvoort houdt natuurvergunning na oordeel rechter

Lees ook: FIA bevestigt: teams akkoord met uitbreiding zes sprintraces vanaf 2023

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden