Mercedes keert met klantenteams terug in DTM

door Sandra Douma
Indy-Dontje

Mercedes-AMG gaat meerdere privéteams ondersteunen in de DTM in 2021. Het Duitse automerk keert met de Mercedes-AMG GT3 na twee jaar afwezigheid weer terug in het Duitse toerwagen kampioenschap.

De autofabrikant uit Stuttgart nam eind 2018 als fabrikant afscheid van de DTM om zich te focussen op onder andere de Formule E. AMG wil met de terugkeer in DTM verder bouwen aan haar succesvolle geschiedenis in het Duitse kampioenschap, waar ze 11 coureurstitels, 14 team- en 7 fabrikantenkampioenschappen op hun naam hebben geschreven.

Verdere details nog niet duidelijk

In november 2020 werd al bekend dat GruppeM uit Hongkong zich als team had ingeschreven met een Mercedes-AMG GT3, om een debuut te maken in de vernieuwde DTM-serie. Nu heeft Mercedes-AMG Motorsport voor het eerst in het openbaar laten weten dat zij inderdaad een terugkeer gaan maken in het Duitse kampioenschap.

Het is nog niet duidelijk hoeveel teams Mercedes-AMG zal gaan ondersteunen en hoe de samenwerking met de privéteams er verder uit zal komen te zien. Het AMG-kamp beschikt in ieder geval over genoeg fabriekscoureurs om, naast de deelname aan andere GT3-kampioenschappen, ook in te kunnen zetten op de DTM. Zo maken onder andere Maro Engel, Maximilian Götz, Raffaele Marciello en Daniel Juncadella deel uit van het coureurskader van de tuner uit Affalterbach.

Vernieuwd DTM-tijdperk met GT’s

De DTM heeft het de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad met het terugtrekken van Mercedes, Audi en Aston Martin. Na mislukte pogingen om samen te werken met de Japanse GT-series gaat de DTM in 2021 verder als GT-klasse met enkel privéteams.

Eerder werd al bekend dat Red Bull een terugkeer zal maken in de serie in samenwerking met Ferrari en AF Corse. Daarnaast hebben ook Audi en McLaren zich eerder al gemeld met inschrijvingen. De start van de vernieuwde DTM-serie staat gepland voor juni in Monza.

Lees ook: DTM gaat verder als GT-kampioenschap
Lees ook: Red Bull keert terug als team in DTM

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

door Sandra Douma

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden