Sainz experimenteert om nieuwe Ferrari te begrijpen

door Patrick Wuite
3639737

Carlos Sainz is nog volop zoekende in de F1-75, de 2022-bolide van het team van Ferrari, en experimenteert met de setup om de Ferrari te begrijpen.

Ondanks een tweede plaats in Bahrein en een derde plaats in Saoedi-Arabië is de Spanjaard nog niet helemaal te spreken over zijn eigen prestaties tot dusver. Hij noemde dan ook het weekend in Bahrein het zwaarste weekend voor hem tot nu toe als Ferrari-coureur. "Vorig jaar wist ik wat ik moest doen, ook op nieuwe circuits, met de ophanging, aerodynamica en setup. Met deze auto heb ik dat vooralsnog niet. We hebben een hele goede winter achter de rug en als team hadden we een goede setup gevonden in Bahrein, maar ik ben nog zoekende", vertelt de Spanjaard.

"Ik blijf dan ook experimenteren met de setup", vervolgt Sainz. "Zodat ik er achter kom wat goed is voor de auto en goed is voor mij persoonlijk", tekende hij op aan Motorsportweek.

Sainz Saudi Arabia

Progressie

Sainz was wel tevreden over zijn weekend in Saoedi-Arabië. Hij ziet progressie. "Ik was supersnel op zaterdag en in de race wist ik wat ik kon verwachten van de auto", besluit de Ferrari-coureur.

Lees ook: Alles over de nieuwe Grand Prix Radio app, mét sliderfunctie

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

Lees ook: Christian Horner verwacht comeback Mercedes

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden