Christian Horner verwacht comeback Mercedes

alonso sprint imola

Red Bull teambaas Christian Horner ziet Mercedes dit seizoen nog wel aan de top verschijnen. Het concurrerende team van Toto Wolff kent een slechte seizoensstart. Ondanks dat staat het team wel tweede in het constructeurskampioenschap, op de hielen gevolgd door Red Bull met slechts één punt minder. Ferrari staat met een ruime voorsprong bovenaan het lijstje. 

Mercedes kent een rampzalige start van het seizoen, nadat zij vorig jaar nog het constructeurskampioenschap binnen wisten te halen. In de testdagen viel al op dat de nieuwe wagen niet goed uit de verf kwam, maar dat dat ook zo zou zijn in de races, was voor de meesten toch een verrassing. En daarbovenop Lewis Hamilton die in Jeddah in Q1 uitviel, maakt het vertrouwen in de auto niet veel beter. 

Gaat Mercedes voor verrassingen zorgen?

Horner is ervan overtuigd dat het Duitse team dit seizoen sterker zal worden. Hij ziet dat het team het nu moeilijk heeft, maar hij verwacht dat de problemen binnenkort verholpen zullen zijn. "Ik twijfel er niet aan dat Mercedes zich op een gegeven moment in die strijd zal mengen, maar mijn focus ligt volledig op ons team", zo laat hij weten aan het Britse Express. En dat is maar goed ook, want Red Bull heeft het druk genoeg met de concurrentie van Ferrari, het team dat zich dit seizoen weer bovenaan in het veld bevindt. 

podium-saoedi-arabie-verstappen

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Ferrari nieuwe concurrent

Het is geen verrassing meer dat Ferrari komend seizoen de grootste dreiging zal zijn op het circuit. Met twee jonge, getalenteerde coureurs en een auto die perfect lijkt te werken, ziet dit seizoen er voor Ferrari veelbelovend uit. In een interview met het Duitse RTL zegt Helmut Marko het volgende over de concurrentie van Ferrari in plaats van Mercedes: "Een makkelijkere tegenstander? Nee, zo zou ik dat niet willen omschrijven. Maar wel sympathieker, als je dat zo uit kunt drukken." Dit licht Marko nog wel verder toe: "Bij beide teams spelen passie en emoties een belangrijke rol, maar zeker ook dat stukje respect naar elkaar toe."

Lees ook: Nico Hülkenberg zou best meer willen racen

Lees ook: Elfde team in F1 zou jonge talenten helpen

Lees ook: Jean Alesi vindt Leclerc en Verstappen gewaagd aan elkaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden