Nico Hülkenberg zou best meer willen racen

alonso sprint imola

Nico Hülkenberg zou best weer eens vaker in een Formule 1-wagen willen stappen. Hij heeft de eerste twee wedstrijden gereden voor het team van Aston Martin, nadat Sebastian Vettel positief testte op het coronavirus. De volgende grand prix zal Vettel zelf weer in de auto van Aston Martin stappen.

In de twee races die Hülkenberg dit seizoen voor het team heeft gereden, heeft hij zich één keer hoger gekwalificeerd dan zijn teamgenoot Lance Stroll. Daarnaast heeft hij beide races uit weten te rijden, met in Bahrein een zeventiende en in Saoedi-Arabië een twaalfde plek. Nu Vettel weer fit is om de Grand Prix van Australië te rijden, stapt Hülkenberg terug in de rol als reserverijder van het team. 

Moeilijke start

Ondanks dat hij vooral zelf het best mogelijke resultaat wilde behalen, heeft ook het opdoen van ervaring in de nieuwe auto geholpen voor het verzamelen van data voor het team, wat al helemaal belangrijk is na de teleurstellende uitslagen van de afgelopen races. Over de huidige prestaties van de auto zegt hij het volgende: "Er is werk aan de winkel, we moeten de auto op veel gebieden verbeteren. Het is nooit één ding als je pace tekort komt." Toch is hij wel tevreden met de tijd die hij in de auto heeft kunnen rijden, zo laat hij weten volgens Motorsport.com: "Het is goed dat ik twee races heb kunnen rijden om data te verzamelen en informatie te krijgen, zodat ze hier voor de toekomst aan kunnen werken." 

hulkenberg-saoedi-arabie-22

Foto: Aston Martin F1 Team

Toekomstbeeld

Toch is het terugkeren in de autosport niet het hoofddoel van de Duitser. "Natuurlijk mis ik racen. De ene dag meer dan de ander, maar ik denk dat dat normaal is. Ik ben dol op racen, maar ik ben niet wanhopig", zo laat hij weten. Na zijn vertrek uit de Formule 1, had Hülkenberg niet verwacht ooit nog terug te komen. Hij had zich er zelfs al helemaal van afgesloten: "Ik was er mentaal al min of meer mee klaar. En wat er gebeurde, door corona, in 2020 en nu weer, wie weet wat er dit jaar nog meer kan gebeuren." 

Hülkenberg verwacht niet dat hij nog in een Formule 1-auto terecht zal komen, maar als hij nog een kans zou krijgen, zou hij die met beide handen aangrijpen: "Ik denk dat het voor de toekomst moeilijk is om nog eens te rijden. Maar als er een kans is, bel me dan." 

Lees ook: Elfde team in F1 zou jonge talenten helpen

Lees ook: Jean Alesi vindt Leclerc en Verstappen gewaagd aan elkaar

Lees ook: Nog geen sprake van teamorders Pérez

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden