Jean Alesi vindt Leclerc en Verstappen gewaagd aan elkaar

3639737

Jean Alesi, voormalig Formule 1-coureur, ziet haast geen verschil tussen de huidige favorieten Max Verstappen en Charles Leclerc. Beide coureurs hebben dit seizoen één overwinning achter hun naam staan. Leclerc staat in het kampioenschap ver bovenaan, mede door de uitvalbeurt van Verstappen in de seizoensopener. 

Dankzij de wijzigingen die gedaan zijn in de reglementen, lijkt het erop dat Ferrari zich dit seizoen weer bij de topteams kan voegen. Met beide coureurs twee races op rij op het podium, lijkt het team een goede start van het seizoen te hebben. 

auto-leclerc-saoedi-arabie

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Rijstijl vrijwel gelijk

Alesi, die onder andere bij Ferrari heeft gereden, vertelt aan Corriere della Serra dat hij de rijstijl van beide coureurs enorm veel op elkaar vindt lijken. "Als ik Leclerc en Verstappen zie, heb ik het gevoel dat ik naar een dubbelbeeld kijk. Ze zijn een fotokopie van elkaar. Charles lijkt misschien beter in het lezen van een race, maar dat is slechts een indruk", zo laat de Fransman weten.

Constructeurs

Door de tot nu toe goede prestaties van Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz, steekt Ferrari er in het constructeurskampioenschap met kop en schouders bovenuit. Door de dubbele uitvalbeurt van Red Bull, ligt Mercedes nog op een tweede plaats in dit kampioenschap. Red Bull zit het team wel op de hielen, met slechts één punt verschil. 

Lees ook: Nog geen sprake van teamorders Pérez

Lees ook: Daniel Ricciardo over tegenvallende start van seizoen

Lees ook: Zak Brown over eventueel verlies GP Monaco: F1 is groter

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen