Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

door Coert Gillissen
alonso sprint imola

Valentino Rossi startte afgelopend weekend zijn post-MotoGP carriére in het GT World Challenge Europe kampioenschap op Imola. In zijn eerste race als full-time GT-coureur finishte hij als 17e. 

Rossi, die een Audi R8 LMS deelde met Fred Vervisch en Nico Müller, kwalificeerde zich knap op de 15e plaats van een veld van 52 teams. Met de voormalig MotoGP-kampioen achter het stuur lag de Audi (met het iconische startnummer 46) op de twaalfde plek, maar tijdens een Safety Car-fase miste Rossi zijn pitbox waardoor hij een extra ronde moest maken. Daardoor zakte het team van de twaalfde naar de drieëntwintigste plek. Bij het vallen van de vlag waren ze weer teruggeklommen naar de 17e plaats. "Er was veel chaos in de pits, met veel auto's, en ik miste helaas de pitbox. Het kostte ons veel tijd, maar dit is ook ervaring" verklaarde Rossi na de race. 

Rossi niet enige Moto-GP coureur

Rossi was niet de enige motorcoureur die dit weekend de overstap maakte naar vier wielen. Ook Dani Pedrosa maakte zijn debuut in een raceauto. In het voorprogramma van de GT World Challenge Europe reed Pedrosa in een Lamborghini Huracan in het Super Trofeo Europe kampioenschap. De Spanjaard finishte als negende en achtste in de twee races. 

Rossi Imola GT WC SRO TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou
Foto: SRO/TWENTY-ONE CREATION - Jules Benichou

 

Lees ook: Terugkeer naar vernieuwd Albert Park

Lees ook: Sainz experimenteert om nieuwe Ferrari te begrijpen

Lees ook: Newey: "Formule 1 heeft mazzel met gevecht Ferrari Red Bull"

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden