Max Verstappen: Interessant om updates van circuit te zien

door Jacobine van den Berg
3639737

Komend weekend staat de Grand Prix van Australië op het programma. Max Verstappen is benieuwd naar de aanpassingen van het vernieuwde Albert Park in Melbourne en hoopt dat het gat in het wereldkampioenschap met Charles Leclerc verder gedicht wordt. 

"Ik kijk er echt naar uit om weer in Australië te racen, het is een tijdje geleden!", vertelt Verstappen in de vooruitblik van Red Bull Racing. De laatste twee edities van de Grand Prix gingen niet door vanwege het coronavirus. Waar Albert Park vaak traditiegetrouw de eerste Grand Prix van het seizoen was, is het nu gepland als het derde raceweekend van het seizoen.

Sfeer

De regerend wereldkampioen zegt het rijden in Melbourne stiekem te hebben gemist en geeft aan benieuwd te zijn naar of de aanpassingen op Albert Park ook daadwerkelijk gaan zorgen voor een betere race. "De sfeer is er ook altijd zo goed. Het zal interessant zijn om de updates van het circuit te zien. Ik denk dat ze een groot verschil zullen maken, vooral in bocht zes, waar de grootste verandering heeft plaatsgevonden. Er zouden nu ook meer inhaalmogelijkheden moeten zijn, wat altijd positief is."

melbournethursday4-554297

Tweede zege?

De vorige Grand Prix in Saoedi-Arabië wist Verstappen de winst te pakken na een mooi en spannend gevecht met Leclerc. De Ferrari's zijn sowieso zeer gewaagd aan Red Bull dit seizoen en dus lijkt er ook in Australië een mooie strijd aanstaande te zijn. "Het wordt interessant om te zien hoe de auto presteert in Australië, het circuit kan soms behoorlijk stoffig zijn. Ik hoop dat we als team weer een goed weekend hebben, dus laten we zondag maar eens zien wat er gebeurt."

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen