GP Australië krijgt vier DRS-zones, maar enkel twee detectiepunten

door Frederique van Grinsven
10-saturday-monza

Hoewel het circuit van Albert Park al flink onder handen is genomen voor de terugkeer op de F1-kalender, wordt er nog een vernieuwing aan toegevoegd. Het circuit gaat van twee naar vier DRS-zones. Het is voor het eerst dat er een Grand Prix wordt gehouden met vier afzonderlijke DRS-activeringspunten.

Opmerkelijk is dat het aantal DRS-detectiepunten niet gelijk is aan het aantal activeringspunten, zo is te zien op officiële circuitmap van de FIA. De detectiepunten blijven staan op twee, na bocht 6 en na bocht 12, elk gevolgd door twee aparte DRS-zones.

Geen DRS-dans meer

Dit betekent zodra de achterliggende coureur binnen DRS-bereik is, het de coureur beide DRS-zones garandeert om zijn positie te behouden. Als gevolg dat we niet meer dezelfde tactiek gaan zien als in Bahrein en Saoedi-Arabië tussen Charles Leclerc en Max Verstappen.

Jarenlang is Formule 1 beziggeweest met het verbeteren van op de baan inhalen, een punt van kritiek waar ook het circuit in Melbourne niet aan kon ontsnappen. Met de vernieuwingen aan Albert Park en de auto's met meer grondeffect van dit jaar heeft de FIA mogelijkerwijs dus té goed werk geleverd.

Leclerc Verstappen Saudi Arabia

Updates aan Albert Park

Sinds de laatste race in 2019 is Albert Park flink veranderd. De baan is op verschillende punten breder gemaakt en in totaal zijn er zeven bochten aangepast, zo is de chicane van bocht 9 en 10 volledig verwijderd.

Ook Max Verstappen kijkt mede dankzij de aanpassingen met enthousiasme uit naar de Grand Prix van Australië. ""De sfeer is er ook altijd zo goed. Ik denk dat ze een groot verschil zullen maken, vooral in bocht zes, waar de grootste verandering heeft plaatsgevonden. Er zouden nu ook meer inhaalmogelijkheden moeten zijn, wat altijd positief is." liet Max Verstappen weten.

Lees ook: Lewis Hamilton zou eigen biopic niet afslaan

Lees ook: Waarom een snelheidslimiet niet zou werken in Formule 1

Lees ook: Sergio Pérez vol vertrouwen: Geluk zal dit weekend terugkeren

 

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden