Vertraging vracht net op tijd opgelost voor Grand Prix Australië

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Een vrachtschip met materialen van drie Formule 1-teams liep een week vertraging op onderweg naar Australië. DHL, officiële partner van de Formule 1, heeft ervoor gezorgd dat alle vracht op tijd in Melbourne is aangekomen.

Het vrachtschip dat 42 dagen over de reis naar Melbourne zou doen, heeft een week vertraging opgelopen. Daardoor zouden drie Formule 1 teams hun spullen te laat ontvangen. DHL heeft daarop besloten de vracht in Singapore te lossen. Verschillende vliegtuigen zijn omgeleid om de materialen van Singapore naar Melbourne te vliegen. Afgelopen maandag zijn de spullen gearriveerd op het Albert Park Circuit.

Groeiende uitdaging

Voor de Formule 1 is transport momenteel een groeiende uitdaging. In Bahrein moest het team van Haas al een testsessie missen door vertraging van hun vracht. Ook de kosten voor vervoer van materialen blijven stijgen. “Voor een container van Europa naar Azië en weer terug waren de kosten eerst ongeveer 900 dollar. Inmiddels is dit opgelopen naar zo’n 20.000 dollar”, zegt Paul Fowler, hoofd afdeling autosport bij DHL. Om de kosten beheersbaar te houden hebben alle teams overal meerdere exemplaren van. Zo kunnen de spullen tijdig naar de verschillende grands prix-locaties worden vervoerd.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

Lees ook: Eerste overwinning voornaamste doel voor Carlos Sainz

Lees ook: Opbrengst speciale helm Daniel Ricciardo naar slachtoffers overstromingen

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden