Logistieke problemen voor Haas

door Zus Veldkamp
3639737

De problemen bij het team van Haas stapelen zich nog hoger op. Het vliegtuig wat de auto's en apparatuur zou vervoeren naar Bahrein staat vast in Istanbul. De vracht zelf staat nog op de luchthaven van Doncaster in Engeland. 

Het wordt een race tegen de klok om de spullen op tijd in Bahrein te krijgen voor de testdagen dit weekend. Er zou een vliegtuig onderweg zijn, maar die staat vast met technische problemen in Istanbul. Het wordt voor haas dus snel op zoek naar een oplossing om de auto's en spullen in Bahrein te krijgen. Volgens de laatste berichtgeving wordt er een vliegtuig met desbetreffende spullen naar Leipzig gevlogen vanavond om morgenochtend door naar Bahrein te vliegen. De vracht komt naar verwachting donderdagavond aan op het circuit.

'Eerste testdag kunnen we vergeten'

Teambaas Guenther Steiner vreest dat de eerste testdag hierdoor verloren gaat, zo laat hij weten aan Auto Motor und Sport. "Er is een grote kans dat we de eerste testdag kunnen vergeten, hierdoor hebben de andere teams een voorsprong op ons", aldus Steiner. De testdagen in Barcelona gingen ook al niet zonder problemen voorbij. Het team had tijdens die testdagen veel last van het fenomeen porpoising, waar Haas veel kostbare tijd aan kwijt was.

Gunther Steiner - Header

Grote kopzorgen

Haas heeft al een aantal weken last van grote kopzorgen binnen het team. Zo hebben ze afscheid moeten nemen van de hoofdsponsor Uralkali en hun coureur Nikita Mazepin, allemaal door de oorlog van Rusland. Nu moeten ze dus op zoek naar een nieuwe coureur en vervangend sponsor. Dan zijn er ook nog problemen met het porpoising wat ze maar niet onder de knie krijgen. En nu dus ook vracht die niet op tijd in Bahrein is. Het team van Haas heeft geen rustig begin aan het nieuwe seizoen. 

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Imola

Lees ook: Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Sergio Pérez trapt af

Lees ook: Met deze banden rijden F1-coureurs tijdens opening seizoen

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen