Formule 1 tot en met 2025 op Imola

alonso sprint imola

De Formule 1 is ook de komende jaren te vinden op het circuit van Imola. Tot en met 2025 zal er op het Italiaanse circuit een Grand Prix afgewerkt worden, dit meldt de Formule 1 via de officiële kanalen.

De Formule 1 gaat hiermee voor langere tijd een in zee met een circuit waar een lange geschiedenis ligt. Vanaf 1980 tot 2006 werd er jaarlijks gereden, veelal onder de noemer van de San Marino Grand Prix. Door de coronapandemie en de daardoor ontstane gaten op de kalender werd er op het circuit van Imola sinds 2020 de Emilia Romagna Grand Prix afgewerkt. 

Naamsbehoud

De Grand Prix van Emilia Romagna zal de naam van de Grand Prix blijven. "We zijn blij dat we de uitstekende band met het circuit van Imola kunnen bezegelen met een contract tot en met 2025. De Grand Prix van Emilia Romagna zal dus in ieder geval tot die tijd op de kalender staan. Het circuit van Imola is één met een grote geschiedenis in de Formule 1 en ze hebben goed werk verricht in de twee races die ze tijdens de pandemie hebben neergezet", zo laat de Formule 1-ceo Stefano Domenicali weten.

3-sunday-imola

Kosten

Volgens Motorsport.com zal de organisatie rond de 25 miljoen dollar per jaar betalen voor het organiseren van de Grand Prix. Angelo Sticchi Damiani, de baas van de Italiaanse automobielclub, vertelt hoe de deal tot stand is gekomen. "Het is een moeilijk traject geweest. Wij als publiek orgaan moesten een deal aangaan met een private onderneming, namelijk de Formule 1. Het is gelukt om de Formule 1 tot en met 2025 op Imola te houden. Dat is het belangrijkste."

Lees ook: Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Sergio Pérez trapt af 

Lees ook: Met deze banden rijden F1-coureurs tijdens opening seizoen

Lees ook: Alex Bowman wint NASCAR-race in Las Vegas

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden