Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Sergio Pérez trapt af

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Donderdag gaat de officiële wintertest van start in Bahrein. De teams krijgen dan de kans om nog één keer te testen voor het Formule 1-seizoen begint. Sergio Pérez zal de test in de RB18 aftrappen en Max Verstappen zal vrijdag in actie komen volgens De Telegraaf.

De coureurs krijgen net zoals in Barcelona drie dagdelen om een nog beter gevoel te krijgen in de auto. In Spanje werd het al duidelijk dat teams verschillende strategieën gebruiken om de auto's en de coureurs warm te draaien. Sommige teams zetten elke dag van de wintertest hun beide coureurs in, terwijl andere teams juist ervoor kozen om hun coureurs de eerste twee dagen te laten afwisselen en de laatste dag beide coureurs aan het werk te zetten.

Red Bull Rb18 Perez

Red Bull draait rollen om in Bahrein

In Barcelona mocht Max Verstappen de testdagen nog aftrappen voor Red Bull Racing. Voor de testdagen in Bahrein is het anders en zal Sergio Pérez op donderdag als eerste het circuit op gaan in zijn RB18. Verstappen zal de volledige tweede testdag op vrijdag op zich nemen. Op zaterdag komen beide rijders het Sakhir International Circuit op om de laatste data te verzamelen voor Red Bull. Hiermee is de strategie van Red Bull hetzelfde, maar werken de coureurs andere dagen af.

Lees ook: Alex Bowman wint NASCAR-race in Las Vegas

Lees ook: Ook Kvyat dit seizoen mogelijk niet in actie

Lees ook: Fittipaldi vervangt Mazepin voor test in Bahrein

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden