Alex Bowman wint NASCAR-race in Las Vegas

10-saturday-monza

Alex Bowman heeft de derde race van het NASCAR-seizoen gewonnen. De Chevrolet-coureur wist na een verlenging van de race als eerst over de streep te komen en pakte daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen. 

Op het Las Vegas Motor Speedway is de derde race van het NASCAR-seizoen 2022 verreden. Het was een spectaculaire race met veel positiewisselingen en veel spanning. Rick Winkelman, commentator voor Ziggo Sport, blikt voor Grand Prix Radio terug op de race. "NASCAR rijdt dit jaar met een nieuwe auto, de nieuwe generatie-auto, en die werkt voorlopig uitstekend. Dit weekend werkte hij formidabel voor Alex Bowman", vertelt Winkelman. Bowman startte de race als dertiende en wisselde bij zijn laatste pitstop niet vier, maar twee banden. Met die keuze wist hij uiteindelijk track positie te pakken en de herstart goed te beginnen. Uiteindelijk werd Kyle Larson tweede en Ross Chastain derde.

NASCAR Start Las Vegas
Dylan Buell/Getty Images

Verlenging

Een NASCAR-race kan nooit finishen achter een safety car of onder geel. De race zal altijd worden verlengd mocht er iets gebeurd zijn. "Het is een soort shoot-out van ongeveer twee ronden. Dat deed Alex Bowman het beste", vertelt Winkelman. Bowman won dus de wedstrijd en hij pakte zijn eerste overwinning van dit jaar, het is de zevende overwinning van zijn carriere. Volgend weekend rijdt de NASCAR weer, dan op het circuit van Phoenix.

De hele update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

 

Lees ook: Ook Kvyat dit seizoen mogelijk niet in actie

Lees ook: Fittipaldi vervangt Mazepin voor test in Bahrein

Lees ook: Niki Terpstra en Michael Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden