Fittipaldi vervangt Mazepin voor test in Bahrein

door Coert Gillissen
3639737

Pietro Fittipaldi is de vervanger van Nikita Mazepin voor de test in Bahrein, zo laat Gene Haas weten aan Associated Press. Tevens is hij op zoek naar een meer ervaren coureur voor het full-time zitje.

Vanwege de Russische inval in Oekraïne en de daaropvolgende sancties tegen Rusland, verscheurde Haas afgelopen zaterdag het contract met sponsor Uralkali en coureur Nikita Mazepin. "We zijn aan het kijken naar verschillende kandidaten, we kijken wie beschikbaar is en waar we mee moeten dealen, maar we zullen iemand hebben op woensdag", zegt Haas. Ook is het team financieel gezond, na het vertrek van de Russische titelsponsor Uralkali: "Haas is altijd de hoofdsponsor geweest, ik snap niet waarom men zei dat het een Russisch team is geworden. Meer geld zou goed zijn, maar we redden ons."

Ervaren coureur 

Haas zet nu Fittipaldi naast Schumacher voor de test in Bahrein. Een beslissing over het full-time zitje is nog niet gemaakt. Haas zegt op zoek te zijn naar een coureur met meer ervaring. Hoewel Fittipaldi twee Formule 1-races achter zijn naam heeft staan, toen hij Grosjean verving na diens heftige crash in Bahrein, lijkt het er op dat Haas een andere coureur gaat aankondigen als Mazepin's vervanger.

Nikita Mazepin test barcelona 2022
Haas F1 Team Media (LAT Images)

Mogelijke vervangers

Fittipaldi's naam ging al rond sinds bekend werd dat het stoeltje van Mazepin op de tocht stond. Ook Jehan Daruvala maakt kans op het zitje. De Indische Red Bull-junior begint dit jaar aan zijn derde seizoen in de Formule 2. Maar nu Haas op zoek is naar een ervaren coureur, zal vooral de naam van Giovinazzi genoemd worden. De Italiaanse coureur verliet, na drie seizoenen, Alfa Romeo en racet dit jaar in de Formule E. Giovinazzi is bovendien de reservecoureur van de Ferrari-teams.

Radio555

Vanwege de Russische inval in Oekraïne is Grand Prix Radio maandag Radio555. De oorlog in Oekraïne dreigt uit te lopen op een humanitaire ramp en daarom bundelen landelijke radiozenders hun krachten om geld op te halen voor Giro555. Luisteraars kunnen een plaat aanvragen voor geld, of direct doneren op radio555.nl. Ook de volledige opbrengst van de reclameblokken komt ten goede aan de actie.

Lees ook: Jehan Daruvala op lijstje Haas om Mazepin te vervangen

Lees ook: Nikita Mazepin teleurgesteld na ontslag bij Haas

Lees ook: Haas breekt per direct met sponsor Nikita Mazepin en Uralkali

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden