Haas breekt per direct met Nikita Mazepin en sponsor Uralkali

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Haas heeft besloten het contract met titelsponsor Uralkali per direct te beëindigen, en niet verder te gaan met hun coureur Nikita Mazepin. Dit maakt het Amerikaanse team zojuist bekend in een bericht op sociale media. Het team noemt de Russische invasie van Oekraïne als de belangrijkste reden voor deze beslissing.

Op de laatste testdag in Barcelona had het team al alle verwijzingen naar Rusland en sponsor Uralkali verwijderd van de auto. Reden hiervoor was de oorlog die momenteel gaande is tussen Rusland en Oekraïne. De motorsportfederatie in Groot-Brittannië besloot eerder deze week dat coureurs uit Rusland en Wit-Rusland niet mogen deelnemen aan motorsport evenementen. De FIA kondigde ook aan dat Russische coureurs zich aan strenge regels moesten houden. 

Fittipaldi of Giovinazzi

Met het vertrek van Nikita Mazepin bij Haas komt er een stoeltje vrij. Volgens diverse bronnen zijn er twee gegadigden voor zijn stoeltje bij het Amerikaanse team. Pietro Fittipaldi nam in 2020 al twee races waar voor het team van Haas, nadat Romain Grosjean crashte in Bahrein. Ook Antionio Govinazzi is meermaals benoemd als opvolger van de Rus. De Italiaan reed in 2021 een sterk seizoen voor Alfa Romeo, maar moest plaats maken voor Valtteri Bottas en Guanyu Zhou.

Lees ook: Capito blij verrast door Albon: Overtreft verwachtingen

Lees ook: Geen kans voor Oscar Piastri als opvolger van Mazepin

Lees ook: Jarige Jos Verstappen: Allermooiste cadeau kreeg ik in december

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden