Geen kans voor Oscar Piastri als opvolger van Mazepin

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Oscar Piastri krijgt geen kans op een zitje bij Haas. De kampioen van de Formule 2 in 2021 lijkt een zeer goede optie, toch ligt de Australiër niet in het vizier bij het Amerikaanse team om Nikita Mazepin te vervangen.

Er heerst momenteel veel onrust rondom het team van Haas. Het Amerikaanse team nam eerder al afstand van sponsor Uralkali en de livery in de kleuren van de Russische vlag. Daarnaast zijn er steeds meer signalen dat het team Mazepin laat vallen vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Rus mag nog wel in actie komen namens de FIA maar het lijkt erop dat Haas zelf de keuze maakt om afstand te doen van alle Russische invloeden binnen het team.

Nikita Mazepin Haas

Zijlijn

De Formule 2-kampioen van 2021, die in 2020 ook kampioen werd in de Formule 3, staat in 2022 aan zijlijn als reservecoureur bij Alpine. Het vertrek van Mazepin lijkt een unieke kans om zo’n groot talent als Piastri de kans te geven. Toch laat de Australische journalist Mat Coch nadrukkelijk weten dat Piastri niet voor Haas zal rijden na contact met het management van de F2-kampioen.

De kans dat Piastri daadwerkelijk voor het team zou kunnen rijden was al aanzienlijk klein. Haas is duidelijk dat ze op zoek zijn naar een grote sponsor. Ander bijkomend feit is dat Haas geen oog heeft voor iemand die onderdeel is van het Alpine-juniorenteam.

Het lijkt er nu op dat Pietro Fittipaldi op pole position staat om het felbegeerde stoeltje over te nemen. De jonge Braziliaan is al aan het team van Haas verbonden in de rol van reservecoureur. 

Lees verder: Vrouwelijke coureur mikt op Olympische Winterspelen met bobslee

Lees verder: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees verder: Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in Verenigd Koninkrijk

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden