Nikita Mazepin in zwaar weer: wellicht geen deelname in Verenigd Koninkrijk

Header liveblog 1 Bahrein

Nikita Mazepin mag wellicht niet deelnemen aan motorsport evenementen in Groot-Brittannië. De motorsportfederatie in Groot-Brittannië heeft besloten dat coureurs en teams uit Rusland en Wit-Rusland niet mogen deelnemen aan activiteiten in het land. Dat meldt journalist Chris Medland op Twitter. 

De FIA bracht goed nieuws voor coureurs uit Rusland en Wit-Rusland. De organisatie heeft besloten dat zij nog steeds mogen rijden maar onder een neutrale vlag. De maatregel van de federatie in Groot-Brittannië gaat waarschijnlijk wel voor de nodige obstakels zorgen voor onder andere Mazepin. Als Mazepin blijft rijden voor Haas mag hij dit jaar niet deelnemen aan de Grand Prix van Groot-Brittannië, ook niet onder een neutrale vlag. 

Beslissingen bij Haas

Het team van Haas staat nu onder druk. De FIA maakte de situatie eerst gemakkelijker voor het team om Mazepin te houden, maar als meerdere landen dezelfde maatregelen gaan treffen wordt het toch moeilijk. Ook de samenwerking met het Russische Uralkali, de hoofdsponsor van Haas, zal hoogstwaarschijnlijk opgezegd worden. Tijdens de laatste testdag in Barcelona werden de logo's en de kleuren van het bedrijf al van de auto gehaald.

De enige manier dat Mazepin kan deelnemen in Groot-Brittannië is als hij zich gaat vestigen in Monaco en onder een Monegaske licentie gaat rijden. Het is geen zekere kans, maar wel een mogelijkheid voor de coureur om toch te kunnen rijden. Haas moet voor de testdagen van volgende week een definitieve beslissing nemen over zowel hun hoofdsponsor als hun coureur. 

Lees ook: FIA komt naar buiten met statement over Rusland

Lees ook: F1 aan Tafel: Sport moet alle banden met Rusland verbreken

Lees ook: Ferrari-bolide ongewijzigd naar Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen