Vrouwelijke coureur mikt op Olympische Winterspelen met bobslee

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

De Zwitserse autocoureur Simona de Silvestro wil zich kwalificeren voor de Olympische Winterspelen in 2026. Tijdens haar debuutwedstrijd bij het Zwitserse kampioenschap werd De Silvestro vijfde met de monobob.

De 33-jarige droomt er al jaren over om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Na afloop van het raceseizoen van 2021 heeft de Silvestro niet stil gezeten, maar heeft zich volledig gestort op het leren bobsleeën. "Ik heb alle Olympische sporten bekeken, maar gezien mijn achtergrond in het racen vond ik de monobob het meest passend", aldus de Silvestro.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Simona De Silvestro (@simonadesilvestro)

Indrukwekkende racecarrière

De Silvestro heeft al een indrukwekkende racecarrière achter de rug. Ze reed onder andere vier volledige seizoenen in de IndyCar Series en was vervolgens actief in de Formule E en in de Australische Supercars. Afgelopen jaar deed de Silvestro namens het Paretta Autosport damesteam nog mee aan de Indy 500. Hoewel de Olympische Spelen een ambitieus doel is, wil ze niet zomaar stoppen met racen.

Droom waarmaken

"Ik kijk al erg lang uit naar de Olympische Spelen en afgelopen zomer heb ik besloten mijn grote droom om zelf deel te nemen waar te maken", zegt De Silvestro. Sinds december is ze hard aan het trainen geslagen in de bobslee."Toffe eerste race zonder raceauto",  schrijft ze op Instagram. Afgelopen zondag heeft ze deelgenomen aan een wedstrijd op natuurijs in Sankt Moritz in Zwitserland en wist hierbij als vijfde te eindigen.

Lees ook: Andretti reageert verrast op weerstand F1 teams

Lees ook: Helmut Marko: Red Bull, Mercedes en Ferrari rijden vooraan

Lees ook: Ferrari-bolide ongewijzigd naar Bahrein

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden