Lando Norris gaat voor Le Mans na F1

lando norris melbourne

Na zijn loopbaan in de Formule 1 is McLaren-coureur Lando Norris van plan om de 24 uur van Le Mans te gaan rijden. Dat schreef de Brit in zijn column voor de Telegraph.

De vraag kwam omhoog vanwege de superzondag met de Grand Prix van Monaco en de Indy500 die op dezelfde dag afgewerkt werden. Beide races zijn onderdeel van de zogenoemde triple crown, waar ook Le Mans onder valt. Max Verstappen gaf al aan niet te gaan voor de Indy500 vanwege het risico op blessures en Lando Norris volgt Verstappen. Norris ziet wel toekomst in de 24 uur van Le Mans.

Geen Indy

"Ik denk dat ik ook niet voor de Indy500 ga. Na mijn succesvolle Grand Prix van Monaco heb ik weinig gevierd en ben ik de Indy gaan kijken, maar je hebt daar wel echt heel veel durf voor nodig om daaraan mee te doen. Pato O'Ward heeft een knappe tweede plek voor McLaren gescoord, maar mij voorlopig niet gezien", aldus Norris.

LandoNorrisannouncement

Wel Le Mans

De jonge Brit ziet wel een toekomst in de 24 uur van Le Mans voor zichzelf weggelegd. "Het kan heel goed dat ik na de Formule 1 de overstap naar de sportscars maak. In de 24 uur van Le Mans meedoen lijkt me wel wat. Het is mijn doel om die eens te winnen. Voor nu focus ik me op de Formule 1, maar later naar Le Mans lijkt me wel wat."

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Steiner: Magnussen reed altijd met angst om stoeltje te verliezen

Lees ook: Valtteri Bottas: De starts moeten nog beter

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen