Steiner: Magnussen reed altijd met angst om stoeltje te verliezen

Günther Steiner Haas

Günther Steiner, teambaas van Haas, denkt dat Magnussen in zijn eerste periode voor het team constant reed met de angst om zijn stoeltje in de Formule 1 te verliezen. Na de terugkeer bij het team is deze angst nu helemaal weg volgens de Italiaan.

Kevin Magnussen maakte voorafgaand aan het seizoen van 2017 de overstap naar het team van Haas. Haas was toen nog een erg nieuw team, het team nam het jaar ervoor voor het eerst deel aan de Formule 1. Na vier jaar voor het team te hebben gereden kwam er aan het eind van 2020 een einde aan de samenwerking. Magnussen verloor, net als zijn teamgenoot, zijn zitje aan een rookie. In plaats van Magnussen en Grosjean ging het team verder met Schumacher en Mazepin. Door de oorlog in Oekraïne verloor Mazepin na één seizoen in de Formule 1 zijn zitje. Haas kwam bij de zoektocht naar een vervanger weer uit bij Magnussen. De Deen had niet lang nodig om te wennen. Al in de openingsrace pakte hij een vijfde plaats voor het kleine team. In de zes races daarna wist hij ook twee keer punten te pakken. Teambaas Günther Steiner denkt dat er verschillende redenen zijn voor de goede vorm van de Deen.

Günther Steiner / Haas / Grand Prix van Bahrein
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Zelfverzekerder

"Hij is in de tussentijd een stuk volwassener geworden. Toen hij voor het eerst binnenkwam dit jaar zag hij er een stuk zelfverzekerder uit", Dat liet Steiner weten in een gesprek met Motorsport.com. "Ik denk ook dat hij tijdens zijn eerste periode bij ons constant reed met de angst om zijn stoeltje te verliezen. Nu hij dat heeft meegemaakt en ziet dat je gewoon weer terug kan komen is die angst helemaal verdwenen." Steiner is van mening dat de rust waarmee de Deen nu rondrijdt enorm bijdraagt aan de resultaten.

Lees ook: Formule E: Vergne pole, Nederlanders matig

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Seidl: Norris heeft potentie maar is nog geen Hamilton

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden